Antena Meniu Search
x

Ana Bogdan, eliminată de la Roland Garros. A ratat o minge de meci în confruntarea cu Paula Badosa

Ana Bogdan, a doua jucătoare din România prezentă în 16-imile de finală de la Roland Garros, a părăsit competiţia, după ce a fost învinsă de Paula Badosa, din Spania, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 04.06.2021, 22:41

Ana Bogdan s-a oprit în turul III de la Roland Garros
Ana Bogdan s-a oprit în turul III de la Roland Garros - Hepta
  • Sorana Cîrstea a rămas singura reprezentantă a României în probele de simplu de la Roland Garros.

Ana Bogdan, locul 102 mondial, a oferit o adevărată lecţie de luptă şi a reuşit să revină de câteva ori din momente critice, dar nu a fost suficient pentru a-şi asigura victoria. Paula Badosa s-a impus, scor 2-6, 7-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat aproape trei ore şi în care iberica a părut să fie mai proaspătă pe final, din punct de vedere fizic şi la nivel de inspiraţie. 

Ana a început meciul prost, pierzând primul game jucat pe propriul serviciu, însă a revenit de la 0-2 şi a câştigat şase game-uri la rând pentru a-şi adjudeca setul, scor 6-2, după doar 38 de minute.

Actul al doilea al meciului de la Paris a fost unul de infarct. Iberica a început cu break, însă Ana a revenit rapid şi a condus cu 2-1 şi cu 3-2. Paula Badosa a făcut din nou break, la 3-3, şi a servit pentru set la 5-4, însă Ana a revenit şi a reuşit să ducă setul în prelungiri. La 6-5 pentru sportiva noastră, pe serviciul adversarei, Ana Bogdan a avut minge de meci, însă nu a găsit soluţia potrivită pentru a încheia jocul. În schimb, în tiebreak, Ana Bogdan a condus cu 2-0, însă adversara ei a revenit şi a controlat tiebreakul. Paula Badosa a avut 5-2, Ana s-a apropiat la 4-5, însă nu a mai avut forţa necesară pentru a întoarce soarta setului, astfel că iberica şi-a asigurat victoria în set, 7-6, respectiv 7-4 în tiebreak.

Şi setul decisiv a fost unul extrem de spectaculos şi cu numeroase răsturnări de situaţie. Ana Bogdan a avut 4-2, după ce s-au făcut trei break-uri la rând (două românca şi una iberică), dar sportiva noastră nu a reuşit să profite de noul moment favorabil. Paula Badosa, proaspătă câştigătoare a Serbia Open, a făcut patru game-uri la rând şi şi-a adjudecat victoria, în ciuda efortului extraordinar depus de sportiva noastră, care a luptat exemplar pentru fiecare punct în parte.

Ana Bogdan rămâne cu 130 de puncte WTA şi 113.000 de euro, dar şi cu impresia frumoasă pe care a lăsat-o în cele două meciuri jucate la Roland Garros (în turul II a profitat de abandonul japonezei Naomi Osaka) şi care i-au permis să-şi egaleze cel mai bun rezultat obţinut vreodată la un turneu de Grand Slam. 

Sorana Cîrstea, singura reprezentantă a României rămasă în probele de simplu de la Roland Garros

România va continua să fie reprezentată de Sorana Cîrstea, în probele de simplu. Sorana urmează să joace cu Tamara Zidanşek, din Slovenia, în faza optimilor de finală, iar dacă trece de aceasta ar putea avea meci tocmai cu Paula Badosa, în faza sferturilor de finală, în cazul în care iberica trece şi ea de Marketa Vondrouşova, din Cehia. România mai are, însă, reprezentanţi şi în probele de dublu. La dublu masculin, Horia Tecău şi neamţul Kevin Krawietz joacă împotriva echipei alcătuite din brazilianul Bruno Soares şi britanicul Jamie Murray pentru calificarea în faza sferturilor de finală.

La dublu feminin le mai avem în competiţie pe Irina Begu şi Monica Niculescu. Irina Begu şi argentinianca Nadia Podoroska joacă împotriva echipei alcătuite din Shuko Aoyama şi Ena Shibahara, ambele Japonia, într-un meci contând pentru faza 16-imilor de finală. Monica Niculescu şi Jelena Ostapenko, din Letonia, joacă împotriva echipei alcătuite din surorile gemene Karolina şi Kristyna Plişkova, Cehia, într-un meci contând pentru faza optimilor de finală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Ana Bogdan, eliminată de la Roland Garros. A ratat o minge de meci în confruntarea cu Paula Badosa