Antena Meniu Search
x

Sorana Cîrstea, victorie mare la Roland Garros. S-a calificat în optimile de finală, după un succes obţinut împotriva Dariei Kasatkina

Sorana Cîrstea, cea mai în formă jucătoare de tenis din România la momentul actual, a obţinut, vineri, calificarea în optimile de finală de la Roland Garros, după ce a învins-o pe rusoaica Daria Kasatkina.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 04.06.2021, 19:15

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros
Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros - Profimedia
  • Sorana Cîrstea şi-a asigurat revenirea între cele mai bune 50 de jucătoare ale lumii, graţie parcursului excelent de la Roland Garros.

Sorana Cîrstea, locul 54 mondial, a evoluat din nou în stil de mare campioană şi s-a impus de o manieră categorică, scor 6-3, 6-2, deşi era cotată cu şansa a doua la victorie înainte de startul partidei. Sorana a trecut prin momente complicate în startul meciului, când a suferit o căzătură urâtă şi a avut nevoie de intervenţia medicilor, însă şi-a revenit rapid şi a găsit resursele necesare pentru a o domina pe Daria Kasatkina, locul 37 mondial şi fostă sfert-finalistă la Roland Garros în 2018.

Sorana a avut nevoie de o oră şi 18 minute pentru a se impune la capătul unui meci în care a reuşit 31 de lovituri câştigătoare, de aproape două ori mai multe lovituri câştigătoare decât adversara ei, Daria Kasatkina încheind partida cu doar 17 lovituri câştigătoare. Succesul obţinut vineri îi asigură Soranei 240 de puncte WTA şi un cec în valoare de 170.000 de euro. Calificarea în optimile de finală de la Roland Garros reprezintă, pentru Sorana Cîrstea, al doilea cel mai bun rezultat obţinut în carieră la un turneu de Grand Slam. Românca a mai bifat o calificare în optimile de finală la Australian Open, în 2017, dar şi o calificare în sferturile de finală de la Roland Garros, în 2009.

Sorana Cîrstea - Tamara Zidanşek, în optimi la Roland Garros

Iar Sorana Cîrstea beneficiază de un culoar favorabil pentru obţinerea unui rezultat mare la Roland Garros. Adversara ei din faza optimilor de finală este Tamara Zidanşek, din Slovenia, ocupanta locului 85 mondial. Zidanşek a muncit din greu pentru a o învinge, vineri, pe Katerina Siniakova, din Cehia, ocupanta locului 68 mondial. A fost 0-6, 7-6, 6-2, pentru Zidanşek, la capătul unui meci în care cehoaica a resimţit din plin, în setul decisiv, pierderea, la tiebreak, a posibilităţii de a încheia meciul în două seturi.

Sorana Cîrstea şi Tamara Zidanşek nu s-au mai întâlnit până acum, slovena având abia 23 de ani şi fiind, încă, la început de drum. Slovena se poate lăuda cu un loc 56 mondial, ocupat în 2019, cu două titluri WTA cucerite în Croaţia, în 2018 şi 2019, dar şi cu un palmares bogat în ceea ce priveşte turneele ITF, 17 trofee câştigate şi alte şapte finale jucate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Sorana Cîrstea, victorie mare la Roland Garros. S-a calificat în optimile de finală, după un succes obţinut împotriva Dariei Kasatkina