Antena Meniu Search
x

"Fata de Aur", un documentar despre lupta Andreei Răducanu pentru a-și recupera medalia de la JO din 2000

În spatele succesului de pe podiumuri e muncă și iar muncă. Succes care uneori poate să dispară într-o clipă. "Fata de aur" se numeşte documentarul care urmăreşte încercările gimnastei Andreea Răducan de a-şi recupera medalia de aur, câştigată la Jocurile Olimpice de la Sydney,

de Redactia Observator

la 13.02.2020, 15:36

Vezi și

În spatele succesului de pe podiumuri e muncă și iar muncă. Succes care uneori poate să dispară într-o clipă. "Fata de aur" se numeşte documentarul care urmăreşte încercările gimnastei Andreea Răducan de a-şi recupera medalia de aur, câştigată la Jocurile Olimpice de la Sydney, dar pierdută imediat după din cauza greşelii unui medic. Vă reamintim, o pastilă pentru răceală care conţinea o substanţă interzisă i-a răpit gimnastei bucuria de pe podium. Nici acum, după două decenii, Andreea Răducanu nu a renunţat la lupta ei. Îşi vrea medalia muncită cu greu înapoi.

Andreea Răducan este o femeie de succes în vârstă de 32 de ani şi una dintre cele mai bune gimnaste ale României. A muncit întreaga viaţă pentru a deveni campioană olimpică, iar când a câştigat mult râvnitul titlu, la Jocurile Olimpice Sydney 2000, acesta i-a fost retras trei zile mai târziu.

Motivul? O substanţă interzisă depistată la un test de dopaj, substanţă provenită dintr-o banală tabletă pentru răceală pe care i-o administrase doctorul lotului naţional de gimnastică.

Cincisprezece ani mai târziu, Andreea vrea să confrunte autorităţile care au trădat-o, în încercarea de a-şi recâştiga medalia şi, odată cu ea, propria-i demnitate. Pe parcurs, ni se vor dezvălui traumele, strădania şi durerea ce se ascund în spatele imaginii idealizate a unei campioane mondiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » "Fata de Aur", un documentar despre lupta Andreei Răducanu pentru a-și recupera medalia de la JO din 2000