Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Andy Murray a anunţat că se retrage din tenis. Sportivul îşi va disputa ultimul meci la Jocurile Olimpice de la Paris

Tenismanul britanic Andy Murray, dublu campion olimpic şi fost lider al clasamentului ATP, a anunţat marţi că va pune capăt carierei sale sportive după Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august), informează Reuters.

de Redactia Observator

la 23.07.2024 , 12:04

- Profimedia

"Am ajuns la Paris pentru ultimul meu turneu. Săptămânile în care am concurat pentru Marea Britanie au fost de departe cele mai memorabile din cariera mea şi sunt extrem de mândru că o fac pentru ultima oară", a scris Murray (37 de ani) pe contul său de X.

Considerat unul dintre cei mai buni sportivi britanici din toate timpurile, Andy Murray a cucerit aurul olimpic la Londra, în 2012, după o finală cu elveţianul Roger Federer, recidivând apoi la Rio de Janeiro, patru ani mai târziu, în faţa argentinianului Juan Martin del Potro.

Scoţianul a fost operat în luna iunie

Articolul continuă după reclamă

Pe 22 iunie, jucătorul scoţian a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea unui chist spinal care îi comprima nervii şi îl făcea să piardă controlul şi puterea piciorului drept, fiind nevoit să se retragă din proba de simplu de la Wimbledon, competiţie pe care a câştigat-o de două ori, în 2013 şi 2016.

Turneul olimpic de tenis de la Paris va debuta pe 27 iulie, Andy Murray urmând să concureze atât la simplu, cât şi la dublu, la cea de-a cincea şi ultima Olimpiadă din cariera sa. Dan Evans, numărul trei britanic, va fi partenerul lui Murray la dublu. Rundele inaugurale ale turneului de tenis de la Paris încep la Roland Garros pe 27 iulie, iar evenimentul se încheie pe 4 august.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Vi se pare mai eficient să vindeţi haine din garderoba personală online, pe grupuri sau diverse aplicaţii?
Observator » Sport » Andy Murray a anunţat că se retrage din tenis. Sportivul îşi va disputa ultimul meci la Jocurile Olimpice de la Paris