Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jocurile Olimpice 2024 - lista de sporturi. România va participa la 17 ramuri sportive 

Între 26 iulie şi 11 august 2024, la Paris, în Franţa, se desfăşoară a 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, competiţie la care România ar urma să fie reprezentată de peste 100 de sportivi.

de Redactia Observator

la 22.07.2024 , 18:04

107 sportivi reprezintă România la Jocurile Olimpice 2024
107 sportivi reprezintă România la Jocurile Olimpice 2024 - Facebook/Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Deşi avem cei mai mulţi reprezentanţi din ultimii 20 de ani, delegaţie cu doar un singur sportiv în minus faţă de cea de la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, când am avut 108 sportivi participanţi, perspectivele nu sunt dintre cele mai bune.

Pe de o parte pentru că greul participării este dat de delegaţia de la canotaj, cu 45 de sportivi, pe de altă parte pentru că speranţele la medalii se leagă de numai câţiva sportivi, în frunte cu înotătorul David Popovici.

România va fi reprezentată de 107 sportivi la 17 sporturi

Articolul continuă după reclamă

Concret, România va fi reprezentată de 107 sportivi la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, iar aceştia îşi vor încerca forţele în 17 sporturi diferite. Vorbim despre tir cu arcul, atletism, box, canoe, ciclism, scrimă, gimnastică, judo, canotaj, navigaţie, nataţie, tenis de masă, tenis de câmp, triatlon, polo pe apă, haltere şi lupte.

Trebuie remarcat că din delegaţia României fac parte şi sportivi naturalizaţi. Astfel, la Jocurile Olimpice 2024, România este reprezentată, printre altele, de trei atlete provenite din Kenya, Stella Rutto, Delvine Relin Meringor şi Joan Chelimo Melly, dar şi de Felix Duchampt, sportiv născut în Franţa şi care concurează la triatlon.

Cele mai ciudate sporturi incluse la Jocurile Olimpice 

Se ştie că, în ultimii ani, în încercarea de a se adapta la epoca modernă, oficialii care se ocupă de organizarea Jocurilor Olimpice de vară au decis să facă loc în program unui număr important de sporturi prin care să atragă tinerii din ziua de azi.

În aceste condiţii nu trebuie să ne mire că la Jocurile Olimpice 2024 ar urma să vedem şi probe din sporturi precum breakdance, căţărare, navigaţie, surfing, taekwondo, skateboarding sau trampolină. Chiar şi aşa, pe lângă sporturile clasice de echipă precum fotbal, handbal sau baschet şi-au făcut loc în program şi sporturi de echipă mai puţin cunoscute precum rugby sevens sau baschet 3 la 3.

Lista completă a sporturilor de la Jocurile Olimpice 2024

În total, peste 10.700 de sportivi din 206 ţări şi teritorii sunt aşteptaţi să participe la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, în aproape 350 de probe din peste 30 de sporturi dintre cele mai diferite.

Ar urma să vedem probe din sporturi precum nataţie, tir cu arcul, atletism, badminton, baschet, box, breakdance, canoe, ciclism, echitaţie, scrimă, hochei pe iarbă, fotbal, golf, gimnastică, handbal, judo, pentatlon modern, canotaj, rugby, navigaţie, tir, skateboarding, căţărare, surfing, tenis de masă, taekwondo, tenis, triatlon, volei, haltere şi lupte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Vi se pare mai eficient să vindeţi haine din garderoba personală online, pe grupuri sau diverse aplicaţii?
Observator » Sport » Jocurile Olimpice 2024 - lista de sporturi. România va participa la 17 ramuri sportive