Antena Meniu Search
x

Galerie foto Arbitrul Halil Umut Meler, bătut de preşedintele lui Ankaragucu pe teren, mesaj primit pe patul de spital de la preşedintele Turciei

Arbitrul turc Halil Umut Meler a devenit cel mai cunoscut personaj al momentului, cel puţin în lumea sportului, după ce a fost bătut, luni seara, de Faruk Koca, preşedintele clubului de fotbal Ankaragucu, la finalul meciului Ankaragucu - Rizespor 1-1.

de Redactia Observator

la 12.12.2023, 13:48

Duelul dintre Ankaragucu şi Rizespor, programat luni seara, a fost unul dintre ultimele meciuri jucate în etapa a 15-a a campionatului de fotbal al Turciei.

Gazdele au început duelul în forţă şi mijlocaşul român Olimpiu Moruţan a deschis scorul încă din minutul 14, acesta punctând cu o execuţie de generic.

Ankaragucu a controlat jocul în prima repriză, dar oaspeţii au echilibrat disputa în partea a doua, mai ales după ce Sowe a fost eliminat de la gazde, în minutul 50.

În prelungirile partidei şi oaspeţii au rămas în 10, după eliminarea Topcu. Chiar şi aşa, Rizespor a avut puterea să egaleze la 1 la ultima fază a meciului, autorul golului fiind Gaich.

Pe acelaşi subiect

Arbitrul, bătut de preşedintele clubului gazdă

Reuşita lui Gaich a inflamat spiritele la extrem. Jucătorii lui Ankaragucu l-au înconjurat pe arbitrul Halil Umut Meler, reproşându-i că a prelungit nepermis de mult meciul, oferindu-le oaspeţilor posibilitatea de a egala.

Culmea, cel mai vehement contestatar din tabăra gazdelor a fost chiar preşedintele clubului, Faruk Koca. Acesta a pătruns pe teren, s-a dus direct la central şi i-a aplicat un pumn în plină figură.

Halil Umut Meler a căzut la pământ şi a mai fost lovit cu picioarele de alte cel puţin două persoane.

A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a permite evacuarea lui Meler, arbitrul fiind transportat de urgenţă la spital. Autorităţile au decis suspendarea campionatului pe termen nedeterminat, după incidentul produs la finalul meciului dintre Ankaragucu şi Rizespor.

Arbitrul bătut de preşedintele lui Ankaragucu, mesaj de la preşedintele Turciei 

Halil Umut Meler, arbitrul bătut la finalul meciului dintre Ankaragucu şi Rizespor, şi-a petrecut noaptea în spital, fiind ţinut sub supraveghere de cadrele medicale, pentru a se evita orice risc.

Conform celor de la cotidianul turc Fanatik, Meler a fost vizitat marţi dimineaţa, la spital, de Ali Yerlikaya, ministrul turc al Afacerilor Interne. Acesta i-a dat asigurări arbitrului că vinovaţii nu or să scape nepedepsiţi.

Mai mult, Meler a fost sunat inclusiv de Recep Erdogan, preşedintele Turciei, care i-a urat o recuperare rapidă. 

Între timp, Faruk Koca, preşedintele bătăuş al lui Ankaragucu, a fost arestat, alături de alte două persoane implicate în incident. Există informaţii conform cărora Ankaragucu ar urma să fie retrogradată sau chiar desfiinţată, în urma incidentului de luni seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sport » Arbitrul Halil Umut Meler, bătut de preşedintele lui Ankaragucu pe teren, mesaj primit pe patul de spital de la preşedintele Turciei