Antena Meniu Search
x

Australian Open 2024: Ana Bogdan, eliminată în primul tur de o adolescentă din Cehia. Wozniacki și Djokovic merg mai departe

Românca Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur de la turneul de tenis Australian Open 2024. Jucătoarea din România a fost învinsă de o adolescentă din Cehia. Partida a avut loc duminică. Caroline Wozniacki, fostul număr 1 mondial, și Novak Djokovic, numărul 1 mondial, s-au calificat, duminică, în turul doi la Australian Open.

de Redactia Observator

la 14.01.2024, 16:16

Ana Bogdan, locul 66 mondial, a fost învinsă de Brenda Fruhvirtova, poziția 110 în clasamentul WTA. Tânăra de 16 ani, din Cehia, s-a impus în trei seturi, 2-6, 6-4, 6-3. Ea a obținut cea mai importantă performanță a carierei.

În turul doi al turneului de Grand Slam, Fruhvirtova o va întâlni pe câștigătoarea confruntării dintre Ella Seidel (locul 172 WTA) și Aryna Sabalenka (locul 2 WTA).

Pe tabloul principal de la Australian Open mai sunt două românce. Luni, Jaqueline Cristian (locul 84 WTA) o va întâlni pe Katerina Siniakova (Cehia, locul 49 WTA), iar marți Sorana Cîrstea (locul 26 WTA) urmează să o înfrunte pe Yafan Wang (China, locul 97 WTA).

Caroline Wozniacki s-a calificat în turul doi la Australian Open 2024

Pe acelaşi subiect

Caroline Wozniacki, fostul număr 1 mondial, care a câştigat Australian Open în 2018 şi a revenit vara trecută dintr-o retragere sportivă de trei ani şi jumătate, s-a calificat, duminică, în turul doi la Melbourne.

Wozniacki a beneficiat de retragerea polonezei Magda Linette în primul tur. Daneza conducea cu 6-2, 2-0 după 55 de minute de joc, când Linette, care suferea vizibil de dureri de spate, s-a retras.

Mamă a doi copii mici, daneza în vârstă de 33 de ani a revenit în competiţii vara trecută şi a ajuns imediat în optimi la US Open. Ea nu a mai jucat de atunci până în ianuarie.

În turul doi la Australian Open, Wozniacki va evolua cu rusoaica Maria Timofeeva, venită din calificări.

Australian Open: Djokovic s-a calificat în turul doi, deși a pierdut un set

Sârbul Novak Djokovici, numărul 1 mondial, s-a calificat, duminică, în turul doi la Australian Open, după ce a trecut de croatul Dino Prizmic, locul 178 ATP, venit din calificări.

Djokovici s-a impus cu scorul de 6-2, 6-7 (5/7), 6-3, 6-4, în faţa jucătorului de 18 ani.

Meciul a durat patru ore şi un minut.

În turul doi, Djokovici va evolua cu învingătorul meciului dintre australianul Alexei Popirin, locul 43 mondial, şi un alt australian, Marc Polmans, locul 156 mondial şi beneficiar al unui wild-card.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Australian Open 2024: Ana Bogdan, eliminată în primul tur de o adolescentă din Cehia. Wozniacki și Djokovic merg mai departe