Antena Meniu Search
x

Video Novak Djokovic, din nou numărul 1 ATP după victoria de la US Open 2023. Mesajul lui Medvedev, învins în finală: "Ce mai cauţi aici?"

Novak Djokovic a câștigat US Open 2023. Tenismanul sârb l-a învins în finală pe rusul Daniil Medvedev, numărul 3 mondial, scor 6-3, 7-6 (5), 6-3. Astfel, Novak Djokovic a revenit luni pe prima poziţie ATP, egalând totodată recordul lui Margaret Court, de 24 titluri de Grand Slam câştigate.

de Redactia Observator

la 11.09.2023, 11:44

Sârbul Novak Djokovic a câştigat US Open, învingându-l în finală pe rusul Daniil Medvedev, numărul 3 mondial, scor 6-3, 7-6 (5), 6-3. Djokovic, care a revenit pe prima poziţie ATP, a egalat recordul lui Margaret Court, de 24 titluri de Grand Slam câştigate.

Novak Djokovic a câştigat US Open 2023 şi revine pe primul loc în clasamentul ATP

Tenismanul sârb Novak Djokovic, care a câştigat al 24-lea Grand Slam al carierei la US Open, a revenit pe primul loc în clasamentul ATP dat publicităţii luni. Djokovic a acumulat 11.795 de puncte şi l-a detronat pe spaniolul Carlos Alcaraz, care are 8.535 de puncte.

Pe locul trei se menţine finalistul de la US Open, rusul Daniil Medvedev, cu 7.280 puncte, relatează news.ro. Locul patru este ocupat de danezul Holger Rune, cu 4.710 puncte, iar în urcare două poziţii, pe cinci, se află grecul Stefanos Tsitsipas, cu 4.615 puncte.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mesajul lui Medvedev, după finala US Open

Învins în trei seturi în finala US Open, rusul Daniil Medvedev l-a omagiat pe sârbul Novak Djokovic şi s-a arătat uimit de nivelul pe care îl afişează încă numărul 1 mondial.

"În primul rând, vreau să-l întreb pe Novak: Ce mai cauţi aici? Lăsând gluma la o parte, nu ştiu când ai de gând să o laşi mai moale, dar cu siguranţă ne vom revedea", a spus Medvedev, care a continuat: "Credeam că voi avea o carieră grozavă, cu 20 de titluri, dar tu ai 24 de Grand Slam-uri".

În ciuda înfrângerii, Medvedev a fost foarte matur în discursul său de după meci: "Sper să putem continua să luptăm. Este grozav, pot spune că am câştigat o finală împotriva lui Novak, dar am jucat cinci împotriva lui şi a lui Rafa şi am câştigat doar una, nu ştiu dacă asta e bine sau rău. Dar asta mă face să-mi doresc să fiu mai bun".

Cel mai bine clasat jucător român

Primul român în clasamentul ATP este Nicholas David Ionel, în coborâre două locuri, pe 226, cu 280 puncte. Marius Copil este pe locul 327, cu 160 de puncte, iar Filip Jianu ocupă poziţia 356, cu 142 puncte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Novak Djokovic, din nou numărul 1 ATP după victoria de la US Open 2023. Mesajul lui Medvedev, învins în finală: "Ce mai cauţi aici?"