Antena Meniu Search
x

Ana Bogdan o învinge pe Irina Begu şi îşi păstrează trofeul cucerit anul trecut la BCR Iaşi Open

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan a câştigat, pentru al doilea an la rând, BCR Iaşi Open, turneu de tenis desfăşurat la Iaşi şi dotat cu premii în valoare de 100.000 de euro.

de Redactia Observator

la 23.07.2023, 15:54

Ana Bogdan a câştigat, pentru al doilea an la rând, BCR Iaşi Open
Ana Bogdan a câştigat, pentru al doilea an la rând, BCR Iaşi Open - Facebook BCR Iaşi Open
  • Ana Bogdan a câştigat, pentru al doilea an la rând, turneul feminin de tenis de la Iaşi.

Ana Bogdan, locul 49 mondial şi a doua favorită a competiţiei, s-a impus duminică, scor 6-2, 6-4, în finala 100% românească jucată împotriva Irinei Begu, locul 31 mondial şi principala favorită a competiţiei.

A fost un meci la discreţia Anei Bogdan, care a părut mai proaspătă decât adversara ei, dar şi decisă să-şi păstreze trofeul cucerit în premieră în 2022, după o finală cu unguroaica Panna Udvardy.

Graţie succesului de la Iaşi, Ana Bogdan şi-a asigurat 13.040 de euro şi 160 de puncte WTA, în timp ce Irina Begu a rămas cu 6.950 de euro şi 95 de punte WTA.

Asta înseamnă că Ana Bogdan urcă undeva pe locul 39 mondial, de săptămâna viitoare, depăşind-o chiar şi pe Irina Begu, care ar urma să coboare până pe locul 41 mondial.

A fost a doua victorie obţinută de Ana Bogdan împotriva Irinei Begu, după succesul de anul trecut, de la Parma, scor 6-2, 7-6.

Din păcate, nu am avut un succes românesc şi în finala de dublu de la Iaşi, principalele favorite, Monica Niculescu şi Irina Bara, fiind învinse, scor 6-4, 6-4, de Veronika Erjavec şi Dalila Jakupovic, ambele din Slovenia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Ana Bogdan o învinge pe Irina Begu şi îşi păstrează trofeul cucerit anul trecut la BCR Iaşi Open