Antena Meniu Search
x

Barcelona - Bayern și Juventus - Real Madrid, în semifinalele Ligii Campionilor

FC Barcelona o va întâlni pe Bayern Munchen, în timp ce Juventus Torino va înfrunta deținătoarea trofeului, Real Madrid, în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal

FC Barcelona o va întâlni pe Bayern Munchen, în timp ce Juventus Torino va înfrunta deținătoarea trofeului, Real Madrid, în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal

Manșa tur a semifinalelor va avea loc pe 5 și 6 mai, la Barcelona, respectiv Torino, iar returul se va juca pe 12 și 13 mai.

Finala competiției este programată în data de 6 iunie, la Berlin, pe Olympiastadion, care are o capacitate de 70.500 locuri.

Barca și Bayern s-au înfrunta în opt rânduri în cupele europene, toate după 1996. Cele mai recente confruntări au avut loc în semifinalele ediției 2012/13, când Bayern s-a impus cu 4-0 la Munchen și cu 3-0 pe Camp Nou, cea mai mare diferență totală de scor într-o semifinală Champions League. Bayern a câștigat în trei din cele patru vizite ale sale la Barcelona.

Va fi, totodată, un duel între fosta și actuala echipă a spaniolului Josep Guardiola, care a făcut istorie pe banca grupării catalane.

Pentru Juve va fi prima semifinală de Champions League după o pauză de 12 ani, dar în 2003 torinezii câștigau dubla cu Real Madrid cu 4-3 la general.

Real și Juve au fost adversare prima oară în sferturile Cupei Campionilor Europeni din 1962, madrilenii mergând mai departe după un al treilea meci, câștigat cu 3-1, după ce în primele două manșe fiecare echipă se impusese cu 1-0. Bilanțul general este echilibrat, cu opt victorii pentru Real și 7 pentru Juventus.

Real Madrid deține recordul de trofee în competiție, 10, și îl vizează pe al 11-lea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Barcelona - Bayern și Juventus - Real Madrid, în semifinalele Ligii Campionilor