Antena Meniu Search
x

Bicicliștii pot avea certificat de proprietar

În vremurile în care suntem cu toţii sfătuiţi să păstrăm distanţa faţă de ceilalţi oameni, mijloacele de transport alternative, adică biciclete sau trotinete electrice, devin o variantă foarte interesantă.

de Redactia Observator

la 11.05.2020, 14:16

Vezi și
  • Doi antreprenori au pus bazele Registrului Naţional de Biciclete.
  • Costul înregistrării este de 1 euro pe lună.

Şi a fost momentul perfect pentru doi antreprenori, care s-au gândit să vină în sprijnul proprietarilor de astfel de mijloace de transport. Au pus bazele Registrului Naţional de Biciclete.

Un certificat de proprietar şi un GPS prin care proprietarul bicicletei, al trotinetei sau al oricărui mijloc de transport alternativ înregistrat în Registrul Naţional al Bicicletelor îşi poate urmări bunul, printr-o aplicaţie.

Cristian Macovei: În momentul în care mergi la poliţie în ziua de astăzi, chiar dacă ţi s-a furat bicicleta şi ştii unde este, nu poţi demonstra că este bunul tău, iar autorităţile nu pot interveni.

Practic, e vorba de o înmatriculare a bicicletelor ori trotinetelor, cu toate detaliile. Număr de serie, culoare, model, poză şi magazinul din care au fost achiziţionate.

Cristian Macovei: Autorităţile vor avea posibilitatea să găsească bunul pierdut datorită gps-ului nostru, tocmai pentru că avem în aplicaţie posibilitatea să vedem traseul şi unde s-a oprit. De unde a plecat, unde s-a oprit, la fiecare 5 10 secunde, depinde cum e setată aplicaţia. În momentul în care aplicaţia este setată, adică este activ sistemul de securitate şi localizarea bunului, la cea mai mică mişcare, primeşti o alarmă pe telefon.

Până acum, nu se putea face acest lucru, pentru că simplul bon de achiziţie din magazin nu e un factor de autenticitate. Cu atât mai puţin poţi demonstra că o bicicletă îţi aparţine, dacă ai cumpărat-o la mâna a doua.

Cristian Macovei: Noi ne alăturăm celor care încearcă să menţină distanţa socială, pentru a se duce şi a reveni de la muncă pe bicicletă, uşurăm, practic, munca autorităţilor competente în cazul furturlor de mijloace de transport alternativ. Încurajăm comunitatea să folosească mijloace de transport alternativ, fiind unicul mod ce ne permite să menţinem această distanţă.

Costul înregistrării pe platforma Registrului Naţional al Bicicletelor este de 1 euro pe lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Bicicliștii pot avea certificat de proprietar