Bogdan Dinu se bate pentru centura de campion mondial interimar în versiunea WBA

De Redactia Observator.
Publicat: 30.05.2021, 16:17.
Actualizat: 30.05.2021, 16:18

Bogdan Dinu, unul dintre cei mai cunoscuţi boxeri români în activitate, se bate, la începutul lunii iunie, pentru centura de campion mondial interimar la categoria grea, în versiunea WBA.

Bogdan Dinu se bate pentru centura de campion mondial interimar în versiunea WBA

Bogdan Dinu se bate pentru centura de campion mondial interimar în versiunea WBA

Instagram Bogdan Dinu

Ajuns la aproape 35 de ani, Bogdan Dinu se bate pe 5 iunie la Telford, în Marea Britanie, cu britanicul Daniel Dubois, un pugilist mult mai tânăr decât sportivul român.

Bogdan Dinu este văzut drept adversarul ideal pentru Dubois, care este considerat marele favorit al meciului şi care trebuie să-şi revină după ce, în noiembrie anul trecut, a suferit prima înfrângere din carieră fiind făcut knock-out de Joe Joyce într-un meci disputat în Marea Britanie.

Dubois, considerat o mare speranţă a boxingului mondial, şi-a schimbat de două ori staff-ul tehnic, în ultima perioadă, şi susţine, conform Irish Mirror, că şi-a găsit în sfârşit liniştea alături de antrenorul Shane McGuigan.

Chiar şi aşa, Bogdan Dinu este decis să facă un meci mare în Marea Britanie, mai ales că, la 35 de ani, este poate ultima şansă în care mai poate spera la un meci cu titlul de campion mondial pe masă, învingătorul dintre el şi Daniel Dubois având şanse să-l provoace la un duel pe americanul Trevor Bryan, campionul WBA regular al categoriei, sau poate chiar pe britanicul Anthony Joshua, supercampionul categoriei.

Bogdan Dinu are 20 de victorii obţinute la profesionişti

Bogdan Dinu are 20 de victorii, dintre care 16 obţinute prin knock-out, şi două înfrângeri, ambele suferite, de asemenea, prin knock-out. A fost făcut knock-out de americanul Jarrell Miller, în noiembrie 2018, şi de bulgarul Kubrat Pulev, în martie 2019. După serie de două înfrângeri, Bogdan Dinu a mai obţinut două victorii, ambele prin knock-out, cu sud-africanul Osborn Machimana, în decembrie 2019, şi cu neamţul Frank Bluemle, în octombrie anul trecut.

Daniel Dubois are, deja, 15 victorii obţinute la profesionişti, 14 prin knock-out, şi o singură înfrângere, prin knock-out, cea înregistrat în faţa lui Joe Joyce, în noiembrie anul trecut. De-a lungul timpului, Daniel Dubois a făcut knock-out nume grele ale circuitului precum Mauricio Barragan (15 victorii şi o înfrângere), Richart Lartey (14 victorii şi o înfrângere), Nathan Gorman (16 victorii), Ebenezer Tetteh (19 victorii), Kyotaro Fujimoto (21 de victorii şi o înfrângere) sau Ricardo Snijders (18 victorii şi o înfrângere).

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.