Antena Meniu Search
x

România, Bulgaria, Serbia și Grecia vor analiza posibilitatea găzduirii Cupei Mondiale din 2030

România, Bulgaria, Serbia și Grecia vor analiza posibilitatea depunerii unei candidaturi comune pentru găzduirea ediţiei din 2030 a Cupei Mondiale de fotbal, a declarat premierul bulgar Boyko Borissov. Inițiativa este a prim-ministrului grec, Alexis Tsipras.

Bulgaria, România, Grecia și Serbia
Bulgaria, România, Grecia și Serbia vor analiza o posibilă candidatură pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2030 - mapchart.net

România, Bulgaria, Serbia și Grecia vor analiza posibilitatea depunerii unei candidaturi comune pentru găzduirea ediţiei din 2030 a Cupei Mondiale de fotbal, a declarat vineri premierul bulgar Boyko Borissov. Inițiativa este a prim-ministrului grec, Alexis Tsipras.

Niciodată un turneu final al CM nu a fost găzduit de o ţară din Balcani. Iugoslavia, care s-a destrămat în 1991, a organizat Campionatul European din 1976.

“Cred că merită să discutăm propunerea premierului grec Alexis Tsipras”, a spus Borissov într-o conferinţă de presă prilejuită de o reuniune România-Bulgaria-Grecia-Serbia, la Varna.

Premierul grec a spus că cele patru naţiuni vor discuta despre posibilitatea de a candida pentru organizarea unui eveniment sportiv important în următorii zece ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Federaţia engleză a anunţat deja că plănuieşte să analizeze posibilitatea de a candida alături de Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor pentru turneul din 2030. Şi federaţia irlandeză a anunţat că se va alătura acestor naţiuni în analizarea unei potenţiale candidaturi.

Şi-au anunţat deja candidatura comună Argentina, Uruguay şi Paraguay.

De asemenea, şi Maroc a anunţat că va candida pentru găzduirea CM din 2030, iar Algeria şi Tunisia i s-ar putea alătura.

Ediţia din 2026 a Cupei Mondiale va fi găzduită de SUA, Mexic şi Canada.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » România, Bulgaria, Serbia și Grecia vor analiza posibilitatea găzduirii Cupei Mondiale din 2030