Antena Meniu Search
x

Câinii fac spectacol la concursul de atelaje din Harghita

Cei mai rapizi câini s-au întrecut în prima zi a concursului de atelaje din acest an, în Harghita! Zeci de patrupezi au fost nerăbdători să fugă prin zăpadă, aşa cum şi stăpânii lor aşteptau cu nerăbdare startul.

Vezi și

Cei mai rapizi câini s-au întrecut în prima zi a concursului de atelaje din acest an, în Harghita! Zeci de patrupezi au fost nerăbdători să fugă prin zăpadă, aşa cum şi stăpânii lor aşteptau cu nerăbdare startul. Nimeni nu a ţinut cont de temperaturile scăzute, cum de altfel, nu e de mirare că doar în prima zi au participat 150 de câini! 

Cu viteza vântului au trecut zecile de săniuţe trase de câini pe traseul amenajat special pentru competiţie. Rase precum Husky, Malamut de Alaska sau Samoiezi au fost în elementul lor astăzi, în Comuna Ciumani. Mai ales că timp de o lună, aproape zilnic s-au antrenat pentru marele eveniment.

Patru kilometri au parcurs începătorii, în timp ce atelajele mari s-au întrecut pe un traseu de şase kilometri.

Pe cât de frumos este acest sport, pe atât e de costisitor. Un atelaj cu patru câini poate să ajungă până la 2.000 de euro. Însă nota de plată contează mai puţin, când între stăpâni şi animale se creează legături speciale.

27 de echipe, cu 150 de câini au participat sâmbătă la competiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Câinii fac spectacol la concursul de atelaje din Harghita