Antena Meniu Search
x

Campionatul European de fotbal Under 19, anulat de UEFA. România urma să găzduiască meciuri între 30 iunie şi 13 iulie 2021

Comitetul executiv UEFA a decis să anuleze Campionatul European UEFA Under 19 din 2021 din cauza pandemiei Covid-19 și a efectelor sale asupra organizării competițiilor. Finalele urmau să se desfășoare în România.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 23.02.2021, 18:58

Euro U19, anulat de UEFA. Motivul ar fi situaţia epidemilogică incertă - Zuma Press / Marco AlpozzLaPresse

Euro U19 a fost anulat de UEFA

La luarea acestei decizii, Comitetul Executiv UEFA informează că a luat act de restricțiile guvernamentale în vigoare, iar călătoria echipelor și organizarea de mini-turnee se vor dovedi foarte dificile.

Asociațiile membre UEFA au fost consultate și au susținut decizia.

"Deși este regretabil faptul că nu se pot desfășura competiții de tineret în sezonul curent, sănătatea și siguranța tinerilor sportivi trebuie să aibă prioritate în circumstanțele actuale", a precizat UEFA.

Euro U19 din 2021 urma să reunească opt echipe, fiind programate 15 partide. 

Reprezentativa tricoloră U19 pregătită de Daniel Oprescu era calificată direct, din postura de gazdă.

Competiţia trebuia să se desfăşoare pe patru stadioane din Bucureşti (Giuleşti şi Arcul de Triumf), Ploieşti şi Voluntari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Campionatul European de fotbal Under 19, anulat de UEFA. România urma să găzduiască meciuri între 30 iunie şi 13 iulie 2021