Antena Meniu Search
x

Ce facilitati vor avea noile stadioane Steaua si Rapid

Având în vedere că organizarea EURO 2020 la București este o mare oportunitate de a ridica nivelul infrastructurii în general și a infrastructurii sportive în particular, iata ce facilitati vor avea arenele Steaua si Rapid, care vor fi transformate în stadioane moderne, conform Regulamentului UEFA

La data de 07.02.2019 s-a emis Autorizația de construire de către Primăria Sector 6 București, iar la data de 13.02.2019 CNI SA a notificat ISC cu privire la începerea lucrărilor în termen de 10 zile, conform prevederilor legale în domeniu. Astfel, se doreste caz pana pe 20 mai 2020, noul; stadion Steaua sa fie pus la punct pentru a putea gazdui antrenamentele echipelor care vor disputa meciurile din cadrul Euro 2020 in tara noastra.

Capacitatea arenei din Ghencea va fi de 31.254 spectatori, iar valoarea lucrărilor contractate ce urmează a fi executate este de aproximativ 64,5 milioane Euro cu TVA, taxe și cote incluse.

Suprafața construită a crescut cu 12.000 mp ajungând la 82.000 mp, iar forma de stea a fost păstrată la nivelul platformelor de acces astfel încât rezultă o percepție vizuală mult mai bună din partea publicului, precum și îmbunătățirea accesului spectatorilor.

De asemenea, noul proiect permite optimizarea fluxului de spectatori precum și păstrarea intactă a bazelor de antrenament deja existente în cadrul complexului.

O altă îmbunătățire se referă la crearea de spații de antrenament la nivelul parterului (ex: tir sportiv, box, lupte, tenis de masă, bowling etc.) și a peste 1.400 de mp de spații administrative, cu păstrarea costurilor în exploatare.

Complexul sportiv va beneficia și de:

- Suprafața de joc, cu o lungime de 105 m și o lățime de 68 m, ce va fi prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă.

- Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)

- Restaurant

- Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua

- Spații VIP (loje și parcare)

- Sală de forță și de recuperare

- Punct medical de prim ajutor Zona de presă si sky-box-ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA

- Sală de conferință

- Vestiare pentru sportivi

- Magazine dedicate publicului

- Spații tehnice și pentru birouri

In ceea ce priveste stadionul Giulesti, capacitatea acestuia va fi de de 14.000 de locuri, iar valoarea lucrărilor contractate ce urmează a fi executate este de aproximativ 29 milioane Euro cu TVA, taxe și cote incluse.

La acest moment se lucrează la proiectul tehnic care, față de studiul de fezabilitate, va conduce la optimizarea circulațiilor, acceselor și a vizibilității pentru public, a spațiilor dedicate presei și zonei VIP.

Complexul va beneficia de:

- Suprafața de joc, cu o lungime de 105 m și o lățime de 68 m, ce va fi prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă.

- Pistă de atletism pentru antrenament sub tribune, o sală de sport dotată aflată sub peluza nord.

- Spații de cazare pentru sportivi (28 de locuri).

- Spații administrative.

- Spații dedicate publicului (magazine, zona food) și locuri pentru persoane cu dizabilități (75 de locuri).

- Spații pentru mass-media (boxă presă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.) și spații pentru VIP (peste 900 de locuri).

Stadiu actual de implementare:

La data de 11.02.2019 s-a emis Autorizația de desființare/demolare parțială de către Primăria Sector 6 București a vechiului stadion. În prezent sunt în curs lucrările de demolare. În paralel se definitivează documentația tehnică în vederea obținerii Autorizației de construire, împreună cu avizele aferente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Ce facilitati vor avea noile stadioane Steaua si Rapid