Cecenul cu barbă roșcată , medaliat la lupte pentru România, în topul căutărilor pe Google. Este mai tare decât Einstein!

Publicat: 23.08.2016, 13:01.
Actualizat: 23.08.2016, 13:04

A cincea medalie românească la Rio e a lui Albert Saritov, dar e, mai ales, a lui Răzvan Pârcălabu. Până alaltăieri, această frază n-avea nicio noimă, ambele personaje necesitând căutări pe Google. Cine e Saritov? Dar Pârcălabu? Consumatorul de sport nu e consumator de lupte, iar cei care au trăit vremurile lui Gheorghe Berceanu sau Ștefan Rusu au o relație destul de rece cu smartphone-ul.

A cincea medalie românească la Rio e a lui Albert Saritov, dar e, mai ales, a lui Răzvan Pârcălabu. Până alaltăieri, această frază n-avea nicio noimă, ambele personaje necesitând căutări pe Google. Cine e Saritov? Dar Pârcălabu? Consumatorul de sport nu e consumator de lupte, iar cei care au trăit vremurile lui Gheorghe Berceanu sau Ștefan Rusu au o relație destul de rece cu smartphone-ul.

Astăzi, cecenul cu barbă roșcată e pe toate buzele, iar Google ți-l servește, dacă dai “Albert”, înainte de Einstein. Dovadă că s-au uitat oamenii după el, nu glumă. Româno-cecenul sau ceceno-românul a luat medalie la lupte pentru România, ceea ce nu s-a mai întâmplat de aproape un sfert de veac.

Evoluția sa pentru bronzul de la libere, categoria plus 97, s-a suprapus cu superba finală masculină la volei, cu debutul Realului în noua stagiune și cumva cu penalty-ul nedat de Rusandu Astrei la Cluj. Cine să pună telecomanda pe lupte, între atâtea tentații? Abia apoi, când crowl-urile galbene au început să dea știrea, a început lumea să butoneze, să vadă ce e cu acest Terek Groznîi bărbos aclimatizat în spațiul românesc.

Președintele FR Lupte, Răzvan Pârcălabu, a văzut că fără modele nu poate atrage copiii la un sport ușor desuet, dintr-ale cărui fotografii campionii zâmbesc alb-negru, purtând pantaloni evazați. Draica, Ladislau Șimon, Constantin Alexandru, Martinescu. Sunt oameni ai anilor șaptezeci, optzeci, când încă era interesant să te duci la sală, să te îmbraci în acele dresuri ușor comice și să te iei la trântă liberă sau greco-romană cu unii la fel de ațoși ca tine.

Pârcălabu a adus modele. Acest ruso-cecen de 31 de ani, pe care ni-l prezenta acum câteva săptămâni ca pe o floare rară, poate fi arătat copiilor, poate fi dus în școli, poate fi etalat la televizor, chiar și cu translator. E o mostră că se poate, că nu contează dacă te cheamă Gigel, Vasilică sau Albert Ramazanovici (așa apare în acte proaspătul nostru conațional, cu patronimic cu tot).

Exemplul cel mai grăitor e că toți cei care l-au căutat pe Albert pe Google și l-au urcat în clasament peste Einstein s-au simțit în acele clipe compatrioți cu el. Medalia României e frumoasă și dulce ca un vin bun din Transcaucaz.

sursa: blogsport.gsp.ro

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Alexandru Arșinel își închiriază vila de la malul mării: „Doar pentru grupuri”. Câți bani cere actorul pe o noapte de cazare / FOTO
spynews.ro
La 50 de ani, Naomi Campbell a anunțat că a devenit mamă. Prima poză cu bebelușul
CaTine.ro
Șofer român de TIR, ucis cu sabia în Franța, sub ochii soției. Sfârșit teribil
gandul.ro
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut milionarul pentru soție | Imagini EXCLUSIVE
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Întrebările adresate de avocat unei fetițe de doar 9 ani, victima unui abuz. Respinse de instanță, dar auzite de copilă
libertatea.ro
Ianis Hagi, întâmpinat cu un sicriu verde. Incredibil ce s-a întâmplat la sărbătoarea lui Rangers
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro