Antena Meniu Search
x

Video Cel mai dificil traseu de enduro din lume, la Sibiu: "Important este să ajung cu bine la finish"

La Sibiu începe cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Cei mai titraţi concurenţi veniţi din toate colţurile lumii sunt pregătiţi să străbată un traseu off-road extrem de greu.

de Andrei Naiţă

la 26.07.2022, 08:55

Vezi și

Concurenţii vor traversa păduri, versanţi abrupţi şi vor rula cu motocicletele la altitudini de peste 2000 de metri. În avampremiera acestui eveniment cei mai renumiţi dintre concurenţi au defilat pe străzile din centrul istoric al Sibiului într-o paradă a naţiunilor.

Cu o zi înainte de debutul celui mai dur raliu de hard enduro, fanii i-au putut vedea pe concurenţi în acţiune pe Bulevardul Corneliu Coposu din Sibiu. Aici, concurenţii clasei Gold au trecut peste obstacole dificile formate din bolovani, trunchiuri de copaci sau trambuline.

Andy Fazekas, organizator competitie: “Riderii sunt absolut încântaţi. Dacă după atâţia ani reuşim să-i surprindem şi să le aducem zâmbetul şi dprinţa aceea nebună de a se da în mijlocul unui oraş pe obstacole artificiale, cred că facem o treabă frumoasă.”

Peste 600 de concurenţi din mai mult de 50 de ţări

La ediţia din acest an participă peste 600 de concurenţi din peste 50 de ţări. Şi nu vor avea zile uşoare. Vor avea de străbătut un traseu montan dificil din judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea.

Concurent: “Cred că vremea va fi o provocare, căldura... aşa că mă voi strădui să iasă o cursă bună.”

Concurent: “Eu mă aştept să fiu în top 10, să am un rezultat bun, dar cel mai important pentru mine e să mă distrez şi să ajung cu bine la finish.”

Anul acesta, la linia de start se va afla şi Matthias Walkner, câştigator al Raliului Dakar. El s-a hotărât

să debuteze în competiţie cu o motocicletă proiectată pentru deşert.

Matthias Walkner, concurent: “Ţara este foarte frumoasă. Am auzit o grămadă de poveşti de la prietenii mei şi sunt foarte încântat că sunt aici. Abia aştept startul.”

Competiţia, care începe astăzi, este cea de-a cincea etapă din acest sezon al Campionatului Mondial de Hard Enduro. Competitia se va încheia sâmbătă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Cel mai dificil traseu de enduro din lume, la Sibiu: "Important este să ajung cu bine la finish"