Antena Meniu Search
x

CFR Cluj a câştigat, pentru a patra oară în istorie, Supercupa României la fotbal

CFR Cluj a câştigat, joi seara, Supercupa României la fotbal, după ce s-a impus, cu 4-1 după lovituri de departajare, în duelul cu FCSB, la capătul unui meci jucat la Ploieşti.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 16.04.2021, 08:10

CFR Cluj a câştigat Supercupa României la fotbal, după ce a trecut, la lovituri de departajare, de CFR Cluj
CFR Cluj a câştigat, pentru a doua oară în ultimii trei ani, Supercupa României la fotbal - Hepta
  • CFR Cluj a câştigat, pentru a doua oară în ultimii trei ani, Supercupa României la fotbal.

Meciul dintre CFR Cluj, campioana en-titre a României, şi FCSB, deţinătoarea Cupei României, trebuia să se joace în vara anului trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

S-a găsit în calendar posibilitatea ca duelul din Supercupa României să se joace abia acum, iar meciul a fost afectat, în mare măsură, de absenţele din cele două tabere. Deşi lipsită de aportul unor jucători precum Luis Aurelio, Omrani, Pereira, Bordeianu sau Paulo Vinicius, CFR Cluj a părut mai proaspătă în duelul cu FCSB, echipa de la care au lipsit Andrei Miron, Iulian Cristea, Darius Olaru sau Florinel Coman.

CFR Cluj a reuşit să-şi impună ritmul încă din start şi a ratat câteva ocazii importante, prin Gîdea şi Rondon. De altfel, după 90 de minute de joc, CFR Cluj avea 18-5 la şuturi spre poartă şi 10-2 la şuturi pe poartă, cifre care arată diferenţa dintre cele două formaţii la meciul de joi seara. Asta însă şi pentru că Gigi Becali, patronul FCSB-ului, a recunoscut că echipa sa este mai interesată de play-off-ul din Liga I, câştigarea titlului de campioană naţională şi, implicit, calificarea în preliminariile UEFA Champions League.

După 90 de minute de joc, CFR Cluj şi FCSB au trecut direct la executarea de lovituri de departajare, fază la care ardelenii au avut câştig de cauză, în condiţiile în care FCSB a plătit tribut lipsei de experienţă. Rondon, Păun, Chipciu şi Camora au marcat pentru CFR Cluj, iar Radunovic a marcat golul de onoare al FCSB-ului, astfel că CFR Cluj s-a impus, scor 4-1. Pentru FCSB au ratat penaltiuri Ovidiu Perianu, un mijlocaş care chiar astăzi împlineşte 19 ani, şi Adrian Şut, un fotbalist care împlineşte 22 de ani la sfârşitul lunii aprilie.

Pe acelaşi subiect

CFR Cluj, a doua Supercupă în trei ani

CFR Cluj a câştigat Supercupa României pentru a patra oară în istorie şi pentru a doua oară în ultimii trei ani. CFR Cluj a mai câştigat Supercupa României în 2018, 1-0 cu Universitatea Craiova, dar şi în 2009 şi în 2010, de fiecare dată la lovituri de departajare împotriva aceluiaşi adversar, Unirea Urziceni.

În ciuda eşecului din meciul cu CFR Cluj, FCSB rămâne cea mai galonată echipă în ceea ce priveşte Supercupa României, ea câştigând de şase ori trofeul pus în joc însă ultima dată a făcut-o tocmai în 2013, 3-0 cu Petrolul Ploieşti. De atunci, FCSB a pierdut trei meciuri jucate cu trofeul Supercupei României pe masă, respectiv duelul de aseară, cu CFR Cluj, dar şi partidele cu Astra Giurgiu, din 2014, 3-5 la lovituri de departajare, după 1-1 în timpul regulamentar, şi cu ASA Târgu Mureş, din 2015, 0-1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » CFR Cluj a câştigat, pentru a patra oară în istorie, Supercupa României la fotbal