Antena Meniu Search
x

FCSB se impune la Arad şi se pregăteşte de derbiul cu CFR Cluj din Liga I la fotbal

FCSB, una dintre marile favorite la câştigarea titlului de campioană naţională la fotbal, a obţinut a patra victorie la rând în Liga I, după ce s-a impus, sâmbătă seara, scor 1-0, pe terenul formaţiei UTA Arad, în etapa a 27-a a campionatului naţional.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 14.03.2021, 08:04

FCSB are trei puncte avans faţă de CFR Cluj, în clasamentul Ligii I la fotbal
Olimpiu Moruţan, felicitat de coechipierii de la FCSB după golul marcat în meciul de la Arad - Facebook FCSB
  • FCSB a ajuns la patru victorii consecutive în Liga I la fotbal.
  • FCSB are trei puncte avans faţă de CFR Cluj, în clasamentul Ligii I la fotbal.

Fără câţiva jucători de bază, trimişi la echipa a doua, pentru a o împiedica pe Steaua în lupta pentru promovare, FCSB a obţinut o victorie la limită la Arad, la capătul unui meci rezolvat încă din finalul primei reprize.

Mai întâi Olimpiu Moruţan a marcat singurul gol al meciului, în minutul 41, iar apoi, două minute mai târziu, gazdele au rămas în inferioritate numerică, după ce Damian Isac, un fotbalist de numai 20 de ani, a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene.

Cu om în minus toată repriza a doua, UTA Arad nu a găsit soluţii pentru a reveni în meci, FCSB fiind echipa care şi-a creat, în continuare, şansele mai mari de a marca. A fost a patra victorie la rând obţinută de FCSB în Liga I la fotbal, trupa antrenată de Toni Petrea ajungând la 60 de puncte, cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat. FCSB are trei puncte peste marea rivală, CFR Cluj, însă campioana are de jucat duminică meciul cu Politehnica Iaşi de pe teren propriu.

Cum este foarte posibil ca CFR Cluj să se impună în duelul cu Politehnica Iaşi, ardelenii şi FCSB ar urma să fie la egalitate de puncte înainte de meciul direct care se joacă la mijlocul săptămânii viitoare pe terenul celor de la FCSB, care însă au ales ca partida respectivă să se joace la Giurgiu, pe stadionul Astrei.

FC Voluntari şi FC Hermannstadt pun presiune pe Dinamo

Sâmbătă s-au mai disputat două meciuri din etapa a 27-a a Ligii I la fotbal. FC Voluntari s-a impus, cu 1-0, pe terenul formaţiei Academica Clinceni, graţie golului marcat de spaniolul Jefte Betancor, atacant care a ajuns la trei goluri marcate în ultimele cinci meciuri jucate pentru FC Voluntari. FC Hermannstadt a scos un punct din meciul cu Viitorul Constanţa, de pe teren propriu, cele două formaţii încheind la egalitate, 0-0.

Prin punctele obţinute în meciurile de sâmbătă, FC Voluntari şi FC Hermannstadt pun presiune pe Dinamo Bucureşti în lupta pentru salvarea de la retrogradare. FC Voluntari a trecut în acest moment de Dinamo, în clasamentul Ligii I la fotbal, în timp ce FC Hermannstadt s-a apropiat la patru puncte de locul dinamoviştilor din clasament, ultimul care permite salvarea de la retrogradarea directă în Liga a doua. Totuşi, Dinamo are un meci minus, "alb-roşii" urmând să joace abia luni seara cu FC Argeş, revelaţia din 2021.

Prin punctele pierdute pe terenul celor de la FC Hermannstadt, fotbaliştii de la Viitorul Constanţa şi-au luat "adio" de la locurile de play-off, în timp ce Academica Clinceni rămâne deocamdată pe locul 6 în clasament, ultimul care asigură calificarea în play-off, însă oamenii lui Ilie Poenaru, ajunşi la cinci meciuri consecutive fără înfrângere, simt presiunea pusă de Chindia Târgovişte şi de FC Argeş, formaţii care încă mai speră la accederea între primele şase echipe din România.

Program etapa a 27-a a Ligii I la fotbal

Vineri, 12 martie

Gaz Metan Mediaş - Universitatea Craiova 0-2

Sâmbătă, 13 martie

Academica Clinceni - FC Voluntari 0-1

FC Hermannstadt - Viitorul Constanţa 0-0

UTA Arad - FCSB 0-1

Duminică, 14 martie

18.00, Chindia Târgovişte - Astra Giurgiu

20.30, CFR Cluj - Politehnica Iaşi 

Luni, 15 martie

17.30, FC Botoşani - Sepsi Sf. Gheorghe

20.30, Dinamo Bucureşti - FC Argeş 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » FCSB se impune la Arad şi se pregăteşte de derbiul cu CFR Cluj din Liga I la fotbal