Antena Meniu Search
x

CFR Cluj, show cu Politehnica Iaşi înainte de derbiul cu FCSB din Liga I la fotbal

CFR Cluj, campioana României en-titre la fotbal, a făcut o adevărată demonstraţie de forţă în meciul cu Politehnica Iaşi, de pe teren propriu, din etapa a 27-a a Ligii I la fotbal, impunându-se cu scorul de 4-0.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.03.2021, 07:50

CFR Cluj este la egalitate de puncte cu FCSB în clasamentul Ligii I la fotbal
Fotbaliştii de la CFR Cluj s-au bucurat din plin de golurile marcate în meciul cu Politehnica Iaşi - Facebook CFR Cluj
  • CFR Cluj şi FCSB sunt la egalitate de puncte înainte de ultimele trei etape din play-off-ul Ligii I la fotbal.
  • Astra Giurgiu speră la o nouă calificare miraculoasă în play-off-ul Ligii I la fotbal.

Lipsită de aportul unor oameni de bază din ofensivă, din cauza infectărilor cu noul coronavirus, CFR Cluj l-a redescoperit pe veteranul Alexandru Chipciu, autor al unui gol, dar l-a descoperit şi pe islandezul Sigurjonsson, care a făcut una dintre cele mai frumoase faze ale meciului.

Intrat în minutul 12, în locul puştiului Gîdea, Chipciu a deschis scorul în minutul 43, iar reuşita acestuia a fost dublată de golul marcat de francezul Omrani în prelungirile primei reprize.

CFR Cluj a mai punctat de două ori în partea a doua a jocului. Ciprian Deac a făcut 3-0, din pasa lui Omrani, şi a închis tabela în minutul 87, fructificând faza excelentă creată de Sigurjonsson.

A fost 4-0, în final, pentru CFR Cluj, însă diferenţa de scor putea fi şi mai mare, fotbaliştii de la Politehnica Iaşi reprezentând doar un sparring-partner pentru gazde. Un succes care oferă un plus mare de moral pentru cei de la CFR Cluj înainte de derbiul cu FCSB din deplasare, de vineri, din etapa a 28-a a Ligii I la fotbal. Cele două formaţii sunt la egalitate de puncte în clasament, iar învingătoarea din meciul direct are avantajul de a intra în play-off de pe locul 1, fiind greu de crezut că cele două formaţii se vor mai împiedica în ultimele două etape din sezonul regulat.

Politehnica Iaşi a devenit o umbră a formaţiei care, în septembrie anul trecut, învingea pe FCSB, cu 5-2. "Moldovenii" sunt pe ultimul loc şi în mare pericol de a retrograda, în condiţiile în care au ajuns la două egaluri şi 10 înfrângeri în ultimele 12 meciuri oficiale jucate, ultimul succes datând din decembrie anul trecut, 1-0 pe terenul celor de la FC Hermannstadt.

Astra Giurgiu blochează ascensiunea Chindiei Târgovişte din drumul către play-off-ul Ligii I

Speranţele echipei Chindia Târgovişte de a prinde play-off-ul Ligii I la fotbal au fost puse pe "stand-by". Echipa antrenată de Emil Săndoi nu a reuşit să profite de pasul greşit făcut de Academica Clinceni, ocupanta locului 6 în clasament, ultimul care asigură accederea în play-off. Chindia Târgovişte a cedat, 0-1, în meciul jucat cu Astra Giurgiu, pe teren propriu, la capătul unui duel în care golul marcat de Raspopovic, în minutul 74, a făcut diferenţa.

Mai mult, Chindia Târgovişte a fost depăşită în clasament chiar de Astra Giurgiu, care s-a apropiat la două puncte de locurile de play-off şi poate spera la o nouă accedere, miraculoasă, între primele şase echipe din România, în ciuda numeroaselor probleme avute în ultima perioadă.

Program etapa a 27-a a Ligii I la fotbal

Vineri, 12 martie

Gaz Metan Mediaş - Universitatea Craiova 0-2

Sâmbătă, 13 martie

Academica Clinceni - FC Voluntari 0-1

FC Hermannstadt - Viitorul Constanţa 0-0

UTA Arad - FCSB 0-1

Duminică, 14 martie

Chindia Târgovişte - Astra Giurgiu 0-1

CFR Cluj - Politehnica Iaşi 4-0

Luni, 15 martie

17.30, FC Botoşani - Sepsi Sf. Gheorghe

20.30, Dinamo Bucureşti - FC Argeş

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » CFR Cluj, show cu Politehnica Iaşi înainte de derbiul cu FCSB din Liga I la fotbal