Antena Meniu Search
x

CFR Cluj dă piept cu Ferencvaros sau cu Slavia Praga, pentru calificarea în grupele UEFA Champions League, dacă trece de Young Boys Berna

CFR Cluj, campioana României la fotbal, ar urma să dea piept cu Ferencvaros Budapesta sau cu Slavia Praga, în dublă directă pentru calificarea în grupele UEFA Champions League, dacă trece de Young Boys Berna în turul III preliminar din aceeaşi competiţie.

de Redactia Observator

la 02.08.2021, 14:01

Ciprian Deac este unul dintre jucătorii de bază de la CFR Cluj
Ciprian Deac este unul dintre jucătorii de bază de la CFR Cluj - Profimedia
  • Meciurile din play-off-ul UEFA Champions League se joacă pe 17 sau 18 august, turul, respectiv pe 24 sau pe 25 august, returul.

CFR Cluj, campioana României la fotbal, a fost implicată, luni, în tragerea la sorţi pentru play-off-ul din UEFA Champions League, cea mai importantă competiţie intercluburi.

Astfel, dacă trece de echipa elveţiană Young Boys Berna, într-o dublă manşă programată pe 3 august turul, la Cluj, şi pe 10 august returul, în Elveţia, CFR Cluj ar urma să dea piept cu învingătoarea dintre Ferencvaros Budapesta, campioana Ungariei, şi Slavia Praga, campioana Cehiei, pentru calificarea în grupele UEFA Champions League.

Dubla din play-off-ul UEFA Champions League ar urma să se joace pe 17 sau 18 august turul la Cluj, dacă CFR trece de Young Boys Berna, şi pe 24 sau 25 august returul, în deplasare.

Putem spune că CFR Cluj a avut un oarecare noroc la tragerea la sorţi, evitând echipe precum Red Bull Salzburg sau Olympiakos Pireu, însă până să ajungă să-şi încerce forţele cu Ferencvaros Budapesta sau cu Slavia Praga, campioana României are de jucat o dublă de foc cu Young Boys Berna.

Pe acelaşi subiect

Posibilele adversare ale CFR-ului au mulţi jucători cu selecţii la loturile naţionale

De remarcat că în lotul Slaviei Praga încă se află mijlocaşul român Nicolae Stanciu, fotbalist căutat, totuşi, de mai multe echipe pentru un eventual transfer. Alături de Stanciu, la cehi joacă fotbalişti precum Ondrej Kolar, o selecţie în naţionala Cehiei, Lukas Masopust, 24 de selecţii în naţionala Cehiei, Ondrej Kudela, nouă selecţii în naţionala Cehiei, sau căpitanul Jan Boril, 25 de selecţii în naţionala Cehiei. Vedetele lui Ferencvaros Budapesta sunt brazilianul Somalia, fost la Toulouse, Robert Mak, fost la Manchester City, jucător cu 69 de selecţii în naţionala Slovaciei, sau Endre Botka, 13 selecţii în naţionala Ungariei.

Interesant este că, pe lângă posibilitatea de a-şi lua revanşa faţă de Young Boys Berna pentru eliminarea de anul trecut, din UEFA Europa League, CFR Cluj ar putea avea ocazia să-şi ia revanşa şi faţă de Slavia Praga, formaţie care i-a barat drumul către grupele UEFA Champions League, în 2019, când cehii s-au impus în play-off cu un dublu 1-0.

Vă reamintim că, dacă nu trece de Young Boys Berna, CFR Cluj merge în play-off-ul UEFA Europa League, având asigurată cel puţin calificarea în grupele UEFA Conference League. Dacă trece de Young Boys Berna, dar nu trece de Ferencvaros Budapesta ori de Slavia Praga, CFR Cluj merge în grupele UEFA Europa League.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » CFR Cluj dă piept cu Ferencvaros sau cu Slavia Praga, pentru calificarea în grupele UEFA Champions League, dacă trece de Young Boys Berna