Antena Meniu Search
x

Revenire în Liga I, după aproape un deceniu! Costel Gâlcă este noul antrenor principal al formaţiei CS Universitatea Craiova

Antrenorul român Costel Gâlcă revine în fotbalul românesc după o pauză de aproape un deceniu, tehnicianul de 52 de ani semnând un contract cu formaţia CS Universitatea Craiova.

de Redactia Observator

la 17.04.2024, 13:49

Costel Gâlcă este noul antrenor principal al CS Universitatea Craiova
Costel Gâlcă este noul antrenor principal al CS Universitatea Craiova - Facebook/CS Universitatea Craiova
  • Costel Gâlcă a semnat un contract cu CS Universitatea Craiova valabil până la sfârşitul sezonului 2024-2025.

CS Universitatea Craiova s-a despărţit de antrenorul bulgar Ivaylo Petev, deşi este pe locul 3 în Liga I, dar mutarea nu a avut impactul dorit, oltenii cedând în ultima etapă pe teren propriu, 1-2 cu FC Farul Constanţa.

Eşecul l-a convins pe patronul Mihai Rotaru că trebuie să mute urgent, iar afaceristul a acceptat doleanţele lui Costel Gâlcă, astfel că tehnicianul de 52 de ani este noul antrenor principal al CS Universitatea Craiova.

Mutarea a fost anunţată oficial de olteni, care au precizat că Gâlcă a semnat un contract valabil până la sfârşitul sezonului 2024-2025, cu opţiune de prelungire, în funcţie de rezultatele înregistrate şi de noile solicitări financiare ale antrenorului.

Mutarea reprezintă revenirea lui Costel Gâlcă în fotbalul românesc după o perioadă de aproape un deceniu, perioadă în care a fost un adevărat globetrotter. Costel Gâlcă le-a antrenat pe Al Taawoun, Al Hazem şi Al Fayha, toate din Arabia Saudită, Vejle, din Danemarca, şi Radomiak Radom, din Polonia.

Pe acelaşi subiect

În România, Costel Gâlcă a antrenat-o pe FCSB, în sezonul 2014-2015, reuşind să câştige campionatul României, Cupa României şi Cupa Ligii României. De asemenea, a mai pregătit naţionala de juniori sub 17 ani a României. 

Interesant este că tehnicianul şi-a început cariera de antrenor în Spania, în sezonul 2009-2010, când a condus echipa a doua a celor de la Almeria.

Este de aşteptat ca lotul Universităţii Craiova să sufere modificări semnificative în vară, urmând ca, cel mai probabil, echipa pentru sezonul viitor să fie construită în jurul starului Alexandru Mitriţă.

La CS Universitatea Craiova, Costel Gâlcă ar urma să fie ajutat de Dumitru Uzunea şi Iulian Matei, ambii antrenori secunzi, şi de Ciprian Prună, preparator fizic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sport » Revenire în Liga I, după aproape un deceniu! Costel Gâlcă este noul antrenor principal al formaţiei CS Universitatea Craiova