Antena Meniu Search
x

Video Costumul minune al înotătorilor. Cum i-a ajutat pe cei care l-au purtat şi au scos un timp mai bun decât al lui David Popovici

Noul împărat al nataţiei mondiale. Aşa îl numeşte presa internaţională pe David Popovici. Românul de 17 ani este comparat deja cu monstrul sacru al nataţiei mondiale, americanul Michael Phelps. 

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 20:14

Bucuria unui nou titlu european nu a fost dublată de această dată şi de un nou record mondial. David a reuşit la Roma al treilea timp din istoria probei.

David Popovici, dublu campion european: E un timp foarte bun. Am coborât, cum vroiam, sub 1 minut 43. Nu mi-am propus neapărat un anumit timp pentru această cursă, dar cred că am reuşit exact ce vroiam.

David a fost la doar o sutime de secundă de al doilea timp din istorie, reuşit de legendarul Michael Phelps la Olimpiada de la Beijing. Americanul este sportivul cu cele mai multe medalii olimpice - 28, dintre care 23 de aur. Iar David este comparat cu el chiar de antrenorul marelui campion. 

Bob Bowman, antrenor Michael Phelps: Îmi aminteşte de Michael Phelps tânăr, pentru că au o construcţie fizică asemnătoare. I-am spus lui Michael aseară, la cină, că va încerca să scoată 1:42. 

Pe acelaşi subiect

Este un înotător uimitor. Generează viteză prin reducerea rezistenţei la înaintare. 

David Popovici, numele de pe buzele tuturor

"Reducerea rezistenței la înaintare" era facilitată atât în cazul lui Phelps, cât şi al deţinătorului recordului mondial, Paul Biedermann, de echipamente speciale, interzise în prezent. Campionul german a făcut şi un experiment, în care a sărit în apă cu costum şi fără. Rezultatul: a ajuns cu 4,3 metri mai departe îmbrăcat în costumul-minune.

Paul Biedermann, recordman mondial: E o diferenţă uriaşă. În momentul în care aluneci, simţi că nu te mai opreşti niciodată.

Biedermann deţine recordul mondial din 2009, când l-a învins pe Phelps chiar la Roma. Imediat, echipamentul minune a fost interzise. Timpul obţinut de David Popovici este cel mai bun din istorie fără costumul special.

Camelia Potec, preşedinte FR Nataţie: David nu mai are limite. Se poate duce către nişte timpi pe care n-aş dori să-i rostesc.

David Popovici, dublu campion european: M-am luptat ca de la rechin la rechin şi, da, sunt unul dintre rechini acum.

"Rechinul" va lua startul mâine în proba de 400 de metri liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Costumul minune al înotătorilor. Cum i-a ajutat pe cei care l-au purtat şi au scos un timp mai bun decât al lui David Popovici