Antena Meniu Search
x

Cu cine joacă Simona Halep în turul II al turneului de tenis de la Roma

Simona Halep, a treia jucătoare de tenis a lumii la momentul actual, este favorită 3 la turneul feminin de tenis de la Roma, competiţie dotată cu premii în valoare de aproape 1,58 milioane de euro.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 10.05.2021, 15:14

Simona Halep a câştigat turneul de la Roma anul trecut
Simona Halep este favorită 3 la turneul de tenis de la Roma - Hepta
  • Simona Halep este favorită 3 la Roma.
  • Turneul de tenis de la Roma este dotat cu premii în valoare de aproape 1,58 milioane de euro.

Simona Halep nu a strălucit la Mutua Madrid Open şi are o misiune extrem de dificilă la Roma în condiţiile în care are de apărat trofeul cucerit anul trecut, după victoria obţinută în finala cu Karolina Plişkova, din Cehia. Mai mult, Simona are nevoie de un rezultat cât mai bun şi pentru a-şi apăra locul 3 în clasamentul mondial, loc vizat de Aryna Sabalenka, din Belarus, sportivă care, săptămâna trecută, a câştigat turneul de la Madrid, după ce a învins-o în finală pe australianca Ashleigh Barty, liderul mondial.

Simona Halep ar urma să intre în concurs abia miercuri, postura de favorită 3 asigurându-i calificarea directă în turul II al turneului de la Roma, respectiv faza 16-imilor de finală. Simona Halep joacă miercuri, în turul II al turneului de la Roma, cu învingătoarea dintre Angelique Kerber (Germania) şi Alize Cornet (Franţa). Meciul dintre Kerber şi Cornet se joacă marţi, iar nemţoaica, actualmente locul 26 mondial, pare favorită, în condiţiile în care Alize Cornet, locul 60 mondial, a avut nevoie să treacă de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal al competiţiei. Mai mult, Kerber are 3-2 la victorii obţinute în meciurile direct cu Cornet şi a câştigat ambele meciuri jucate împotriva franţuzoaicei pe zgură.

Simona Halep are 6-5 la victorii în meciuri directe jucate cu Angelique Kerber, dar cinci dintre cele şase victorii au fost obţinute pe hard. Simona a bătut-o pe Kerber o singură dată pe zgură, la Roland Garros, în 2018, scor 6-7, 6-3, 6-2. 

Oarecum surprinzător, Simona Halep are palmares negativ cu Alize Cornet, câştigând un singur meci dintre cele patru disputate până acum. Simona a învins-o pe Cornet la Sofia, în 2013, 6-4, 6-4, dar a cedat în faţa franţuzoaicei la Monterrey, în 2011, 5-7, 1-6, la Dubai, în 2014, când a abandonat meciul, şi la Madrid, în 2015, 6-7, 3-6.

Pe acelaşi subiect

Simona Halep, singura româncă prezentă pe tabloul principal de simplu de la Roma

Spre deosebire de anul trecut, când România a avut-o prezentă pe tabloul principal al turneului feminin de tenis de la Roma şi pe Irina Begu, anul acesta, România o are prezentă pe tabloul principal al turneului de la Roma doar pe Simona Halep, sportivă cotată cu şansa a treia la câştigarea turneului.

Irina Begu şi Patricia Maria Ţig au fost prezente în calificări, dar au părăsit prematur competiţia. Deşi favorită 11 în calificări, Irina Begu a pierdut încă din primul tur, 4-6, 7-5, 3-6, cu Andrea Petkovic (Germania). Patricia Maria Ţig, favorită 5 în calificări, a trecut de Yafan Wang, din China, 0-6, 6-3, 7-6, dar a pierdut cu Christina McHale, din Statele Unite ale Americii, scor 3-6, 6-2, 2-6.

Monica Niculescu, Raluca Olaru şi Irina Begu sunt prezente pe tabloul principal al turneului de dublu feminin, însă fiecare dintre ele are câte o parteneră din altă ţară. Astfel, Monica Niculescu joacă alături de Alla Kudriavţeva, din Rusia, Raluca Olaru joacă alături de Nadiia Kichenok, din Ucraina, iar Irina Begu face echipă cu Sara Errani, din Italia.

Monica Niculescu şi Alla Kudriavţeva joacă, în primul tur, cu favoritele opt, Gabriela Dabrowski, din Canada, şi Asia Muhammad, din Statele Unite ale Americii. Raluca Olaru şi Nadiia Kichenok joacă, în primul tur, cu Darija Jurak, din Croaţia, şi Andreja Klepac, din Slovenia. Irina Begu şi Sara Errani joacă împotriva americancelor Sofia Kenin şi Alison Riske.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Cu cine joacă Simona Halep în turul II al turneului de tenis de la Roma