Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum alegem bicicleta perfectă. Sfaturile specialiştilor

Românii preiau modelul europenilor și aleg bicicleta ca mijloc de transport. Ne bazăm pe cifre, când spunem asta. Vânzarile de biciclete au crescut cu până la 50%, în ultimele luni.

de Redactia Observator

la 26.05.2020 , 14:36

  • Pentru trasee montane vom alege un mountaiun bike.
  • Plimbările lungi se pot face cu bicicletele de Touring.

Sunt mai multe motive pentru care se întâmplă asta. Oamenii vor să evite aglomerația din mijloacele de transport în comun, să fenteze aglomerația de pe șosele și în același timp, să facă mișcare, mai ales acum, dupa cele două luni de izolare.

Sunt câteva criterii clare, astfel încât să pedalăm şi în siguranța dar și confortabil.

George Culda, Acociația comercianților de biciclete: Bicicleta este cel mai inteligent mijloc de transport pt că este sigur, confortabil și te ajută și pentru mișcare.

Vezi și

La aceeasi concluzie au ajuns şi oamenii, iar asta a dus la o creştere a vânzărilor de biciclete cu până la 50%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ioana Anghel, reprezentant magazin articole sportive: In cadrul magazinelor noastre, media de achizitie a fost de 926 de lei, in acesti banuti intrand uneori si echipamentul de protectie.

Cele mai vândute biciclete au fost cele de oraș, pentru doamne, dar și cele premium, pentru copii. Asta pentru că cei mai mulți părinți au înțeles că cei mici au nevoie de biciclete ușoare și confortabile pentru a putea să le folosească cât mai des.

Dar foarte important este şi ce bicicletă alegem!

George Culda, Acociația comercianților de biciclete: Bicicleta, în primul rând, trebuie să fie potrivită pe înălțimea ta, apoi, foarte important: destinația! Unde vrei să ajungi cu acea bicicletă?

Pentru trasee montane vom alege un mountaiun bike, cu o geometrie a cadrului specială și anvelope cu crampoane mari, pentru o aderență mai bună. Plimbările lungi se pot face cu bicicletele de Touring, adaptate atât pentru asfalt, cât și pentru potecile de pâmânt, iar pentru un antrenament ar fi bine să alegem o cursieră.

Marius Petrache, multiplu campion naţional la ciclism: În mod normal, bicicleta de şosea, cursiera este făcută pentru distanţe mai lungi, pentru viteză. Cu toate astea, poate fi folosită foarte bine şi în oraş. Pentru că este mai uşor atunci când deja începe să îţi placă să mergi cu bicicleta, o să vrei să faci distanţe mai lungi.

Dacă vă doriţi mai mult confort, îndreptraţi-vă către o bicicletă de oraş. Poziţia este mai confortabilă iar bicicleta vine dotată cu toate cele nesare transportului pe timp de zi sau de noapte.

George Culda, Acociația comercianților de biciclete: Dacă ai nevoie de lumină pentru că, la un moment dat se face întuneric, evident îți trebuie far și stop. Apărătorile, când știi că pleci la drum și te vei întoarce târziu, s-ar putea să te plouă, evident că e bine să ai apărători. Portbagajul! Nu toată lumea vrea să poarte rucsac, așa că un portbagaj e necesar, atât pentru bagaje, cât și pentru copilul pe care poate vrei să îl plimbi.

Studiile arată că un ciclist, cu o greutate de 70 de kg, arde 563 de calorii într-o singură oră, la o viteză constantă de deplasare de 23 km/h. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sport » Cum alegem bicicleta perfectă. Sfaturile specialiştilor