Antena Meniu Search
x

Cum se simte pilotul de Formula 1 Max Verstappen, după accidentul de la Silverstone. Acuze la adresa lui Hamilton

Pilotul olandez de Formula 1 Max Verstappen a avut o primă reacţie după accidentul suferit duminică, în Marele Premiu al Marii Britanii. Verstappen a fost transportat la spital, duminică, după ce Lewis Hamilton l-a acroşat în primul tur al cursei.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 19.07.2021, 12:25

Max Verstappen a fost scos în decor de Lewis Hamilton, în primul tur la MP al Marii Britanii
Max Verstappen a fost scos în decor de Lewis Hamilton, în primul tur la MP al Marii Britanii - Twitter Max Verstappen

Pilotul olandez al echipei Red Bull a părăsit spitalul după accidentul suferit, duminică, în primul tur al Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii. Max Verstappen le-a transmis fanilor că se simte bine şi le-a mulţumit pentru încurajări. "Externat din spital după ce toate verificările au fost ok. Vă mulţumesc tuturor pentru toate mesajele frumoase şi cele mai bune urări", a scris liderul clasamentului piloţilor, pe Twitter.

Max Verstappen a acuzat însă modul în care Lewis Hamilton şi echipa Mercedes au sărbătorit victoria pilotului britanic pe circuitul de la Silverstone, după accidentul produs de septuplul campion mondial în primul tur al cursei de la Silverstone.

"Mă bucur că sunt bine. Foarte dezamăgit de a fi scos astfel din cursă. Penalizarea dată nu ne ajută şi nu face dreptate după manevra periculoasă pe care Lewis a făcut-o pe pistă. Văzându-i cum sărbătoresc când încă eram în spital, arată un comportament lipsit de respect şi nesportiv, dar mergem mai departe", a spus olandezul de la Red Bull, tot pe reţelele de socializare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Verstappen, impact de 51G cu barierele din cauciucuri

După un start uluitor, în care Verstappen a plecat din pole position, Hamilton a încercat să treacă în frunte, dar l-a acroşat pe olandez în timpul unei manevre de depăşire, pilotul lui Red Bull ajungând în barierele de securitate, fără posibilitatea de a mai continua cursa.

Potrivit şefului Red Bull, Christian Horner, Verstappen a suferit un "impact de 51G" cu barierele formate din cauciucuri.

Verstappen a coborât rapid din monopostul său, vizibil şocat şi a fost preluat de pe pistă de o ambulanţă, după ce a salutat publicul britanic. După un control medical iniţial la circuit, pilotul olandez, în vârstă de 23 ani, a fost dus la spital, ca măsură de precauţie, înainte de anunţat că nu a suferit nicio leziune gravă.

Cursa a fost oprită cu steagul roşu, iar mai târziu lui Hamilton i s-a acordat o penalizare de 10 secunde de către comisarii FIA pentru rolul său în accident. La conferinţa de presă pe care a susţinut-o după a 99-a victorie din cariera sa şi a opta pe circuitul de la Silverstone, Hamilton a spus că nu are "niciun motiv să-şi ceară scuze" şi l-a acuzat pe Verstappen că "nu i-a lăsat spaţiu", acesta fiind motivul coliziunii dintre cei doi.

"Max este unul dintre cei mai agresivi piloţi", a spus Hamilton, aflat pe locul secund în clasamentul general al piloţilor, după rivalul său olandez. Cu toate acestea, conducerea cursei a considerat că britanicul a fost "în principal vinovat" pentru această coliziune şi l-a penalizat în timpul cursei.

Lewis Hamilton, victimă a jignirilor rasiste în social media

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a devenit victimă a jignirilor rasiste pe reţelele de socializare după a ce a provocat accidentul. Considerat că ar fi provocat intenţionat accidentul pentru a-l scoate din cursă pe principalul său adversar la titlul mondial, Hamilton a fost ţinta atacurilor rasiste pe reţelele de socializare. Unii utilizatori s-au ferit să scrie mesaje rasiste, dar au postat emoticoane reprezentând gorile sau alte maimmuţe.

În replică, şefii Formulei 1 şi ai echipei Mercedes au condamnat cu tărie abuzul rasist la care Lewis Hamilton a fost supus pe reţelele de socializare după controversatul Marele Premiu al Marii Britanii.

"În timpul şi după Marele Premiu al Marii Britanii de ieri, Lewis Hamilton a fost supus la multiple cazuri de abuz rasist pe reţelele de socializare în urma unei coliziuni în cursă. Formula 1, FIA şi echipa Mercedes-AMG Petronas F1 condamnă acest comportament în cei mai puternici termeni posibili. Aceşti oameni nu îşi au locul în sportul nostru şi îndemnăm ca persoanele responsabile să fie trase la răspundere pentru acţiunile lor. Formula 1, FIA, piloţii şi echipele lucrează pentru a construi un sport mai divers şi mai integrant, iar astfel de cazuri inacceptabile de abuz online trebuie evidenţiate şi eliminate", se arată într-un comunicat.

Căzut la un moment dat de pe locul 2 pe 5, după ce a efectuat penalizarea, Hamilton a reuşit o recuperare spectaculoasă şi l-a întrecut în ultimele tururi, în ovaţiile numerosului public din tribune, pe liderul din acel moment al cursei, monegascul Charles Leclerc de la Ferrari.

Cu victoria de duminică, Hamilton se apropie la doar opt puncte de Verstappen, în funtea clasamentului general al piloţilor.

Clasamentul MP al Marii Britanii

1. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) a parcurs 306,198 km în 1 h 58:23.283

2. Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) 3.871

3. Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes) 11.125

4. Lando Norris (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) 28.573

5. Daniel Ricciardo (Australia/McLaren-Mercedes) 42.624

6. Carlos Sainz Jr (Spania/Ferrari) 43.454

7. Fernando Alonso (Spania/Alpine-Renault) 1:12.093

8. Lance Stroll (Canada/Aston Martin-Mercedes) 1:14.289

9. Esteban Ocon (Franţa/Alpine-Renault) 1:16.162

10. Yuki Tsunoda (Japonia/AlphaTauri-Honda) 1:22.065

11. Pierre Gasly (Franţa/AlphaTauri-Honda) 1:25.327

12. George Russell (Marea Britanie/Williams-Mercedes) 1 tur

13. Antonio Giovinazzi (Italia/Alfa Romeo-Ferrari) 1 tur

14. Nicholas Latifi (Canada/Williams-Mercedes) 1 tur

15. Kimi Raikkonen (Finlanda/Alfa Romeo-Ferrari) 1 tur

16. Sergio Perez (Mexic/Red Bull-Honda) 1 tur

17. Nikita Mazepin (Rusia/Haas-Ferrari) 1 tur

18. Mick Schumacher (Germania/Haas-Ferrari)  1 tur

Cel mai bun tur în cursă: Sergio Perez (Mexic/Red Bull-Honda) 1:28.617 în turul 50 (medie: 239,318 km/h)

Au abandonat: Max Verstappen (Olanda/Red Bull-Honda), accident în turul 1; Sebastian Vettel (Germania/Aston Martin-Mercedes): problemă mecanică în turul 41.

Clasamentul piloţilor

1. Max Verstappen (Olanda) 185 puncte

2. Lewis Hamilton (Marea Britanie) 177

3. Lando Norris (Marea Britanie) 113

4. Valtteri Bottas (Finlanda) 108

5. Sergio Perez (Mexic) 104

6. Charles Leclerc (Monaco) 80

7. Carlos Sainz Jr (Spania) 68

8. Daniel Ricciardo (Australia) 50

9. Pierre Gasly (Franţa) 39

10. Sebastian Vettel (Germania) 30

11. Fernando Alonso (Spania) 26

12. Lance Stroll (Canada) 18

Clasamentul constructorilor

1. Red Bull-Honda 289 puncte

2. Mercedes 285

3. McLaren-Mercedes 163

4. Ferrari 148

5. AlphaTauri-Honda 49

6. Aston Martin-Mercedes 48

7. Alpine-Renault 40

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Cum se simte pilotul de Formula 1 Max Verstappen, după accidentul de la Silverstone. Acuze la adresa lui Hamilton