Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video David Popovici, de la un copil care fugea de antrenamente la un Goliath al înotului. De ce era poreclit "Magicianul" de antrenori

Inimile noastre bat din nou pentru David Popovici în seara asta! Înotătorul-fenomen al planetei luptă pentru încă o medalie în proba de 100 de metri liber. Până să ajungă, însă, un Goliath al sportului, David a fost un copil leneş, cum recunoaşte chiar el, care încerca să scape de antrenamente şi se plictisea să înoate. Modestia, talentul şi disciplina auto-impusă l-au transformat din rebel într-un campion greu de prins din urmă. 

de Redactia Observator

la 31.07.2024 , 19:49

Definiţia lui ne de speranţe şi pentru finala din seara aceasta. Vrem să retrăim bucuria de acum două zile. David luptă în seara aceasta pentru încă o medalie la proba regină a nataţiei - 100 de metri liber. 

"Încă nu am terminat ce aveam de făcut aici", ne spune David. O mentalitate pe care David a cultivat-o în ani şi care l-a ajutat să devină fenomen internaţional. "Atunci când înot, apăs un buton şi mă transform, sunt altă personalitate", adaugă sportivul.

David a intrat prima dată în bazin la 4 ani

Vezi și

La 10 ani, a doborât primul record la 50 de metri spate, record păzit până atunci, 24 de ani, tot de un român. 4 ani mai târziu, David devenea cel mai rapid înotător sub 15 ani. Însă să fie fenomen, David a fost... copil. A intrat în bazin la patru ani, la recomandarea medicului, ca remediu pentru o problemă la coloana vertebrală. 

Pe acelaşi subiect

"Cred că avea în jur de 5 ani. A fost ca o explozie de bucurie. Şi asta a fost tot. Habar nu avea să înoate, dar s-a bucurat să fie în apă", povesteşte tatăl lui David. Nu a făcut, însă, echipă bună cu antrenorul şi a plecat la alt club, în cartierul Pantelimon din Bucureşti. Avea nouă ani şi era, în continuare, năstruşnic. 

Sportivul era poreclit Zânul sau Magicianul

"David era băiatul care avea o încăpăţânare a lui. Nu asculta pe nimeni decât pe el", declară Mari Ghetu, manager club sportiv. David avea două porecle: Zânul, din cauza părului lung, şi Magicianul. Acum recunoaşte că folosea multe trucuri, unele ...la antrenamente. "De multe ori mă prefăceam că mă doare umărul, mă doare burta, că trebuie să ies, că trebuie să plec undeva, încercam să fentez antrenamentul. Eram destul de leneş când eram mic", spune David.

Antrenorul care l-a transformat din rebel într-un campion care pare programat cibernetic este Adrian Rădulescu. Cu el este acum la cules de medalii la Paris. Copilul leneş a crescut. S-a transformat în campion şi model pentru o generaţie întreagă. După ce câştigat medalia de aur a fost coadă la înscrieri la Dinamo, unde se antrenează acum. 42 de cereri într-o oră. Clubul din Pantelimon, care l-a lansat pe David în lumea campionilor, a devenit celebru. Nu mai sunt locuri la înot. 

Micul David este acum Goliath cu 23 de medalii de aur la 19 ani şi o deviză uluitoare. "Nu mi pasa daca mor acolo in piscina, eu trebuie sa ma straduiesc sa ating primul", susţine David Popovici.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » David Popovici, de la un copil care fugea de antrenamente la un Goliath al înotului. De ce era poreclit "Magicianul" de antrenori