Antena Meniu Search
x

Decizia în cazul Djokovic se lasă aşteptată: "Dumnezeule! Cum conduceţi voi ţara? Este un dezastru"

Guvernul australian, aflat sub presiune din cauza situaţiei legate de Novak Djokovic, a precizat, vineri, că va rămâne ferm în privinţa regulii de interzicere a intrării în ţară a persoanelor nevaccinate. Însă decizia sa cu privire la expulzarea sau neexpulzarea liderului ATP se lasă aşteptată.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.01.2022, 21:11

Decizia în cazul lui Djokovic se lasă aşteptată: "Dumnezeule! Cum conduceţi voi ţara? Este un dezastru" - Profimedia

Sârbul se antrenează la Melbourne, în speranţa că va avea şansa de a lupta pentru al zecelea trofeu Australian Open şi al 21-lea de grand slam, ceea ce ar reprezenta un record.

Apel către guvern să ia cât mai repede o decizie

Guvernul este ţinta criticilor pentru că întârzie să ia o decizie cu privire la situaţia lui Novak Djokovic Djokovic, sportiv care nu este vaccinat.

Vineri, ministrul Finanţelor, Simon Birmingham, a insistat asupra faptului că Australia nu lasă să intre pe teritoriul său decât persoane vaccinate cu schemă completă sau care au scutire medicală din motive acceptabile. “Această politică nu s-a schimbat şi vom continua să aplicăm cu rigurozitate această politică”, a spus Birmingham la postul ABC, potrivit news.ro. Senatorul independent Jacqui Lambie a făcut un apel către guvern să ia cât mai repede o decizie în privinţa lui Djokovic. “De ce continuă astfel situaţia? Alex Hawke, unde eşti? Dacă nu poţi lua o decizie în privinţa lui Novak Djokovic... Dumnezeule! Cum conduceţi voi ţara? Este un dezastru”, a spus Lambie la Nine Network, adresându-i-se ministrului Imigraţiei, Alex Hawke.

Pe acelaşi subiect

Explicațiile lui Novak Djokovic

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată". Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovic. Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Sârbul ar putea fi expulzat din Australia

Djokovic spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii. El a precizat că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui. În acelaşi timp, el a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru Covid-19, reprezintă o "dezinformare”.

Novak Djokovic a câştigat luni apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară. El a rămas însă în vizorul autorităţilor australiene, acestea reexaminând documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

Joi, în urma tragerii la sorţi s-a stabilit că Novak Djokovic va evolua contra compatriotului său Miomir Kecmanovic, locul 77 mondial, în primul tur la Australian Open.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Sport » Decizia în cazul Djokovic se lasă aşteptată: "Dumnezeule! Cum conduceţi voi ţara? Este un dezastru"