Antena Meniu Search
x

Novak Djokovic află joi dacă va fi expulzat din Australia. Guvernul, ”pregătit să înfrunte o reacție internațională”

Novak Djokovic află joi dacă va fi expulzat din Australia, când se așteaptă o decizie finală privind anularea vizei sportivului, scrie Herald Sun. Potrivit presei din Australia, ”Guvernul federal încă pregătește miercuri seară un caz solid pentru a revoca viza lui Novak Djokovic și de a-l da afară din țară și de la turneul de tenis Australian Open”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.01.2022, 17:25

Novak Djokovic riscă să fie expulzat din Australia. Decizia finală, anunțată joi. Guvernul se teme de un ”precedent periculos”
Novak Djokovic riscă să fie expulzat din Australia. Decizia finală, anunțată joi. Guvernul se teme de un ”precedent periculos” - Profimedia Images

Surse citate de jurnaliștii Herald Sun spun că ministrul Afacerilor Interne, Alex Hawke, a amânat o decizie finală cu privire la invocarea sau nu a puterii sale discreţionare de anulare a vizei lui Djokovic deoarece cazul a avut implicaţii grave pentru politicile guvernului de protecţie a frontierei.

O sursă guvernamentală a dezvăluit că orice tentativă de a relaxa regulile guvernamentale privind Covid și de a permite jucătorului de tenis să rămână în Australia ar crea un precedent periculos. Mai mult, sursa susține că oficialii australieni sunt pregătiți să înfrunte o reacție internațională pe care o va atrage decizia de a-l expulza pe Novak Djokovic, deoarece ar fi în interesul național și în concordanță cu eforturile continue de a controla răspândirea Covid.

Decizia finală în cazul Djokovic va fi luată joi.

Scandalul Djokovic la Australian Open 2022

Pe acelaşi subiect

La 4 ianuarie, Novak Djokovic, locul 1 ATP, a anunţat că a primit permisiunea de a participa la Australian Open, competiţie la care este deţinătorul trofeului, pe baza unei scutiri medicale. El a sosit în ţara de la Antipozi a doua zi şi forţele australiene de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi până la plecarea sa.

Novak Djokovic, o primă victorie în fața autorităților din Australia

Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park. Participarea lui la Australian Open mai era ameninţată de faptul că ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, avea posbilitatea de a decide o nouă anulare a vizei jucătorului.

În declaraţiile acordate la intrarea în ţară, Djokovic le-a spus ofiţerilor poliţiei de frontieră că a fost testat pozitiv cu virsul Sars-CoV-2 la 16 decembrie. Presa internaţională a prezentat imagini care au arătat faptul că sportivul a participat la 17 şi 18 decembrie la evenimente publice, fără a purta mască, deşi era infectat cu coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Novak Djokovic află joi dacă va fi expulzat din Australia. Guvernul, ”pregătit să înfrunte o reacție internațională”