Antena Meniu Search
x

Decizia autorităţilor australiene în cazul lui Novak Djokovic se amână după ce avocaţii sportivului au depus noi documente

Decizia autorităţilor australiene privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tensimenului Novak Djokovic se amână, după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz, informează abc.net.au, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 12.01.2022, 09:11

Decizia autorităţilor australiene în cazul lui Novak Djokovic se amână după ce avocaţii sportivului au depus noi documente
- Profimedia

Biroul ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, a anunţat că a primit documente suplimentare care au schimbat durata pentru ca o decizie să fie luată. "Avocaţii domnului Djokovic au furnizat recent documente suplimentare lungi şi documente justificative, despre care se spune că sunt relevante pentru posibila anulare a vizei domnului Djokovic. Bineînţeles, acest lucru va afecta perioada de timp pentru o decizie", a declarat un purtător de cuvânt al ministrului Alex Hawke.

Cum a început scandalul Djokovic

La 4 ianuarie, Novak Djokovic, locul 1 ATP, a anunţat că a primit permisiunea de a participa la Australian Open, competiţie la care este deţinătorul trofeului, pe baza unei scutiri medicale. El a sosit în ţara de la Antipozi a doua zi şi forţele australiene de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi până la plecarea sa.

Pe acelaşi subiect

Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park. Participarea lui la Australian Open mai era ameninţată de faptul că ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, avea posbilitatea de a decide o nouă anulare a vizei jucătorului.

În declaraţiile acordate la intrarea în ţară, Djokovic le-a spus ofiţerilor poliţiei de frontieră că a fost testat pozitiv cu virsul Sars-CoV-2 la 16 decembrie. Presa internaţională a prezentat imagini care au arătat faptul că sportivul a participat la 17 şi 18 decembrie la evenimente publice, fără a purta mască, deşi era infectat cu coronavirus.

Djokovic a recunoscut o parte din vină

În plus, autorităţile australiene au decis să reexamineze documentele completate de numărul 1 mondial pentru a ajunge la Melbourne. Djokovic a scris într-un formular că nu a călătorit în afara ţării sale în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el a părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania în perioada Anului Nou.

Miercuri, Novak Djokovic a recunoscut că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată". Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Decizia autorităţilor australiene în cazul lui Novak Djokovic se amână după ce avocaţii sportivului au depus noi documente