Antena Meniu Search
x

Video Edward Iordănescu este noul selecționer al naționalei de fotbal a României

Antrenorul Edward Iordănescu, în vârstă de 43 de ani, este noul selecționer al naționalei de fotbal a României.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 17:28

antrenorul de fotbal Edward Iordănescu
Edward Iordănescu este noul selecționer al naționalei de fotbal a României - SportPictures / Razvan Pasarica via HEPTA

VIDEO: Edward Iordănescu, prezentat oficial ca selecționer al naționalei României

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Edward (Edi) Iordănescu a fost prezentat oficial marți, la Mogoșoaia, în funcția de selecționer, după o ședință a Comitetului Executiv al FRF. "Vreau să mulţumesc şi eu domnului preşedinte pentru încredere. Contează foarte mult pentru mine şi am simţit asta în toate discuţiile pe care le-am purtat. Vreau să-i mulţumesc şi lui Mirel, staffului lui şi lui Cosmin Contra. Au lăsat lucruri foarte bune. Sigur, toţi ne-am fi dorit şi calificări, însă munca lor a fost una bună pentru că au construit un mediu bun", a declarat noul selecționer al naționalei de fotbal.

Edi Iordănescu: "Un sentiment profund de bucurie, de mândrie şi entuziasm"

"Mă încearcă un sentiment profund de bucurie, de mândrie şi entuziasm. Înseamnă o responsabilitate mare, dar sunt pregătit. Vin cu încredere și cred ca putem construi o echipa care sa ne facă mândri din nou. Atunci când reprezinţi românii şi România înseamnă şi o responsabilitate foarte mare pentru care sunt pregătit", a spus Edi Iordănescu.

Potrivit AS.RO, Iordănescu Jr. va debuta pe banca tricolorilor în amicalul cu Grecia, de pe 25 martie. Primul meci oficial cu el pe bancă va fi cel din startul Nations League, când tricolorii își încearcă forțele, în deplasare, cu reprezentativa Muntenegrului.

Care este obiectivul lui Edward Iordănescu

"El are misiunea de a duce echipa naţională în elita fotbalului european. Are ca obiectiv calificarea echipei naţionale la Campionatul European din 2024 şi, ca obiectiv intermediar, câştigarea grupei din Liga Naţiunilor", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă.

În carieră, Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FCSB. El a cucerit titul în Liga I în sezonul 2020/2021, cu CFR Cluj.

Iordănescu îl înlocuieşte pe Mirel Rădoi

Contractul lui Mirel Rădoi cu FRF a expirat la 30 noiembrie 2021. Noul selecţioner va fi pe bancă la primele meciuri oficiale în iunie, când sunt programate întâlniri din Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, din care mai fac parte Finlanda, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina. Primul meci va fi la 4 iunie, în deplasare, cu Muntenegru.

Până atunci, naţionala are două amicale în martie. La 25 martie, pe Stadionul Steaua, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Patru zile mai târziu, la 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Edward Iordănescu este noul selecționer al naționalei de fotbal a României