Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fotbaliştii de la CFR Cluj au sărbătorit câştigarea titlului în faţa rivalilor de la FCSB. Vicecampionii merg în Conference League

CFR Cluj a câştigat un nou titlu de campioană a României, iar fotbaliştii antrenaţi de Eduard Iordănescu au încheiat sezonul în stil mare, cu o victorie clară obţinută împotriva marii rivale, FCSB.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 26.05.2021 , 07:41

Fotbaliştii de la CFR Cluj, bucurându-se pentru câştigarea titlului de campioană a României
CFR Cluj a câştigat pentru a şaptea oară în istorie titlul de campioană a României - Hepta
  • CFR Cluj a câştigat titlul de campioană a României cu nouă puncte avans faţă de FCSB.

A fost 2-0 pentru ardeleni în partida jucată marţi seara, la Cluj, însă diferenţa putea fi şi mai mare, jucătorii de la CFR ratând numeroase ocazii, inclusiv un penalty, prin veteranul Ciprian Deac.

Sigur, diferenţa dintre cele două echipe a fost dată şi de faptul că FCSB a utilizat o mulţime de rezervă în acest meci practic fără miză. Dintre numele grele ale FCSB-ului doar Florin Tănase s-a aflat pe teren, acesta manifestându-şi dorinţa să joace pentru a fi cât mai în formă, din punct de vedere fizic, pentru meciurile pe care le are de disputat la naţionala României.

Gîdea şi Rondon au marcat golurile celor de la CFR Cluj, iar ardelenii termină sezonul cu nouă puncte avans faţă de principala rivală, FCSB, trecându-şi în cont al patrulea titlu consecutiv cucerit în Liga I şi al şaptelea titlu din istoria clubului.

Articolul continuă după reclamă

La finalul partidei, fotbaliştii de la CFR Cluj au sărbătorit pe teren câştigarea titlului de campioană a României. Însă, cei de la CFR Cluj au puţin timp la dispoziţie pentru a se recupera după un sezon extrem de încărcat.

Pe acelaşi subiect

Noul sezon din Liga I începe la jumătatea lunii iulie. Până atunci, în prima jumătate a lunii iulie, CFR Cluj are de jucat şi primele meciuri din preliminariile UEFA Champions League. Ardelenii sunt capi de serie în primul tur preliminar al competiţiei, urmând să dea piept cu echipe precum HJK Helsinki, Linfield, Şahtior Soligorsk, Neftci Baku, Bodo Glimt sau Mura.

FCSB, în turul II preliminar din Conference League

FCSB, vicecampioana României, merge în Conference League, a treia competiţie europeană intercluburi ca valoare. Avantajul pentru FCSB este că formaţia finanţată de Gigi Becali intră în competiţie în turul II preliminar, urmând să joace primele meciuri pe 22 şi 29 iulie.

FCSB este cap de serie în turul II preliminar din Conference League, la fel ca CS Universitatea Craiova, şi poate da piept cu adversari precum Aris Salonic, Dinamo Brest, Dunajska Streda, Valerenga, Hacken, Elfsborg sau Lokomotiv Plovdiv.

Pe lângă CFR Cluj, campioana en-titre a României, FCSB, vicecampioana en-titre a României, şi CS Universitatea Craiova, câştigătoarea Cupei României, ţara noastră va fi reprezentată în cupele europene şi de câştigătoarea barajului la care iau parte Chindia Târgovişte, Viitorul Constanţa şi Sepsi Sf. Gheorghe. Câştigătoarea barajului de Europa intră în competiţie tot în turul II preliminar al Conference League, însă are şanse minime să fie cap de serie, astfel că formaţia respectivă ar putea da piept cu adversari precum FC Basel, FC Copenhaga, Feyenoord Rotterdam, PAOK Salonic, AEK Atena sau Rosenborg. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sport » Fotbaliştii de la CFR Cluj au sărbătorit câştigarea titlului în faţa rivalilor de la FCSB. Vicecampionii merg în Conference League