Antena Meniu Search
x

Update România face egal în Macedonia de Nord şi se menţine în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal de anul viitor

Naţionala de fotbal a României a încheiat la egalitate, 0-0, meciul jucat împotriva Macedoniei de Nord miercuri seara, în deplasare, în etapa a VI-a a preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal de anul viitor, din Qatar.

de Redactia Observator

la 08.09.2021, 23:42

Românii (în albastru) au pierdut mai mereu duelurile cu fotbaliştii macedoneni
Românii (în albastru) au pierdut mai mereu duelurile cu fotbaliştii macedoneni - Hepta
  • Meciul dintre Macedonia de Nord şi România a contat pentru etapa a VI-a a preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal de anul viitor, din Qatar.

Min. 94 - Este final de meci la Skopje. Duelul dintre Macedonia de Nord şi România se încheie la egalitate, 0-0. Un punct extrem de important obţinut de echipa noastră, la capătul unui meci dominat clar de gazde şi în care macedonenii şi-au creat mult mai multe ocazii de a marca. Totuşi, trebuie să remarcăm că România încheie fără înfrângere şi fără gol primit seria de meciuri programate în aceste zile în preliminariile Campionatului Mondial. Ne menţinem pe locul 3 într-o grupă de calificare din care mai fac parte Germania, Armenia, Islanda şi Liechtenstein. Suntem la un punct de locul 2, loc ocupat de Armenia şi care duce la baraj. Acest lucru înseamnă că rămânem în lupta pentru calificare la turneul final, mai ales că Armenia urmează să vină la Bucureşti în luna octombrie. Germania s-a distanţat în câştigătoarea grupei, după ce a făcut spectacol şi în Islanda şi s-a impus cu 4-0.

Min. 90 - Schimbare în echipa Macedoniei de Nord. Intră Ashkovski şi iese Bardhi.

Min. 86 - Musliu vede şi el cartonaşul galben pentru un fault dur.

Min. 78 - Schimbări în echipa Macedoniei de Nord. Au ieşit Churlinov şi Spirovski şi au intrat Nikolov şi Trajkovski.

Pe acelaşi subiect

Min. 74 - Intră Marius Marin în echipa României şi iese Sorescu.

Min. 73 - Bardhi şutează şi el frumos, de la distanţă, şi Niţă reţine cu emoţii.

Min. 72 - Răzvan Marin şutează frumos de la distanţă, cu pământul, şi Dimitrievski a respins cu dificultate. 

Min. 71 - Kostadinov vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 63 - Schimbări în echipa României. Intră Cordea şi Răzvan Marin şi ies Dragoş Nedelcu şi Markovic. Schimbări şi în echipa Macedoniei de Nord. Au ieşit Ristovski şi Velkovski şi au intrat Jahovic şi Ristevski.

Min. 58 - O nouă ocazie mare pentru gazde. Şutul lui Bardhi este respins cu greu de Niţă.

Min. 51 - Elmas pătrunde frumos pe dreapta, şutează, mingea este deviată şi Niţă respinge in extremis cu piciorul.

Min. 48 - Dragoş Nedelcu vede cartonaşul galben pentru un fault.

22.48 - Macedonia de Nord a avut lovitura de start în repriza a doua a meciului cu România de la Skopje.

Min. 45 - Este pauză la Skopje. Macedonia de Nord şi România sunt la egalitate, 0-0, după o primă repriză controlată de gazde, dar în care noi am ratat cea mai mare ocazie, prin Sorescu.

Min. 34 - Elmas şutează şi el şi Niţă reţine. Apărarea României începe să comită greşeli.

Min. 33 - Churlinov şutează din unghi şi Niţă reţine cu siguranţă.

Min. 27 - Ristovski vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 22 - Man îl lansează pe Sorescu, acesta şutează frumos, din unghi, şi Dimitrievski respinge cu greu în corner. Lovitura de colţ rămâne fără rezultat.

Min. 20 - România încă nu găseşte soluţii pentru a-şi impune ritmul. Macedonia de Nord a ajuns de câteva ori periculos în careul nostru.

Min. 9 - Gazdele domină startul partidei, profitând de numeroasele greşeli din tabăra noastră.

21.45 - România a avut lovitura de start a meciului.

Blagoja Milevski, antrenorul Macedoniei de Nord, începe cu Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Spirovski, Bardhi, Elmas - Kostadinov, Ristovski, Churlinov. Mirel Rădoi, antrenorul României, începe cu Niţă - Raţiu, Chiricheş, Nedelcearu, Camora - Stanciu, Nedelcu, Cicâldău - Man, Markovic, Sorescu.

Naţionala României abordează meciul de la Skopje cu multă încredere în special graţie celor două victorii obţinute săptămâna trecută, 2-0 în Islanda şi 2-0 pe teren propriu cu Liechtenstein. Totuşi, "tricolorii" au mari probleme de efectiv din cauza accidentărilor şi a infecţiilor cu Covid, Alibec, Drăguş, Aioani, Ianis Hagi, Florin Tănase sau Dorin Rotariu fiind printre fotbaliştii care nu vor putea evolua în Macedonia de Nord.

Din fericire, însă, România a avut şi noroc, trei dintre jucători fiind testaţi negativ la coronavirus, deşi au stat la masă cu Ianis Hagi, găsit pozitiv, astfel că cei trei fotbalişti pot evolua în meciul de miercuri seara.

Macedonia de Nord şi România, vecine de clasament în preliminariile pentru Mondialul de anul viitor

Duelul se anunţă a fi unul extrem de disputat în condiţiile în care ambele formaţii îşi joacă ultima şansă de a rămâne în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, din Qatar. România ocupă locul 3, iar Macedonia de Nord este pe locul 4 într-o grupă din care mai fac parte Germania, Armenia, Islanda şi Liechtenstein.

Germania pare că s-a distanţat, deja, în câştigătoarea grupei, iar Islanda, din cauza scandalurilor din interior, şi Liechtenstein, din cauza lipsei de valoare, par să fie ieşite din lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial. În aceste condiţii, Armenia, România şi Macedonia de Nord se bat pentru locul 2 în grupă, poziţie care asigură accederea la baraj.

Armenia are 10 puncte şi, teoretic, un meci uşor acasă cu Liechtenstein. România are nouă puncte, iar Macedonia de Nord are opt puncte, astfel că un pas greşit făcut de una dintre cele două formaţii înseamnă, aproape sigur, excluderea din luptă. 

România a câştigat cinci din cele şase meciuri jucate împotriva Macedoniei de Nord

În martie, la Bucureşti, România a trecut extrem de greu de Macedonia de Nord, scor 3-2. Am avut 2-0, goluri Florin Tănase şi Mihăilă, însă adversarii au profitat de erorile din defensiva noastră şi au egalat prin golurile marcate de Ademi şi Trajkovski. Golul victoriei a fost marcat de Ianis Hagi, în minutul 86.

De atunci, însă, lucrurile s-au schimbat în mod semnificativ. Din echipa României au dispărut mulţi jucători, Florinel Coman, Florin Tănase, Keşeru, Bancu, Burcă şi Ovidiu Popescu fiind toţi titulari în partida tur. De partea cealaltă, antrenorul Igor Angelovski a fost înlocuit cu Blagoja Milevski, după participarea la Euro 2020, iar veteranii Goran Pandev, Ivan Trichkovski şi Krste Velkoski s-au retras din echipa naţională, fiind momentul ideal ca tineri precum Elif Elmas (21 de ani), de la Napoli, Enis Bardhi (26 de ani), de la Levante, şi Darko Churlinov (21 de ani), de la Schalke 04, să preia iniţiativa.

România şi Macedonia de Nord s-au înfruntat de şase ori în ultimii 25 de ani. România a câştigat cinci meciuri, 4-2 şi 3-0 în preliminariile pentru Mondialul din 1998, 2-1 şi 2-1 în preliminariile pentru Mondialul din 2006 şi 3-2 în primăvară, în preliminariile pentru Mondialul de anul viitor. Macedonia de Nord a câştigat un singur meci, 1-0, respectiv un amical jucat în iunie 2010.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » România face egal în Macedonia de Nord şi se menţine în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal de anul viitor