Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video EURO 2024. România poate ajunge în optimi şi dacă pierde cu Slovacia. Toate calculele calificării

EURO 2024. România a fost învinsă de Belgia, dar a câştigat milioane de fani în ţară şi peste hotare. Peste 30.000 de români i-au susţinut pe stadionul din Koln, iar vocea lor a electrizat toată Europa. Oraşul german s-a transformat într-o mare de galben, iar imnul României s-a auzit de peste tot. Calificarea se joacă, miercuri, cu Slovacia.

de Redactia Observator

la 23.06.2024 , 19:19

La capitolul fani, România a câștigat din start partida cu Belgia. În jur de 30.000 de suporteri tricolori le-au fost alături fotbaliştilor români la Koln. Străzile s-au colorat în galben. La metrouri, în gări, pieţe, peste tot a răsunat "Deșteaptă-te, române!" şi Hai, România! Trei sferturi de stadion a aplaudat şi a început să bată în tobe înaintea fluierul de start. Şi în ţară s-au adunat suporterii să urmărească echipa naţională despre care acum vorbeşte toată lumea. Capitala a fremătat sub aplauzele şi bucuria fanilor. În faţa Ateneului sau în Parcul IOR.

Toate calculele calificării

"Sa speram ca generatia mea o sa traiasca ce a trăit generatia parintilor nostri, in '96, '95", spune un suporter. Chiar dacă România s-a înclinat cu 0-2 în faţa Belgiei, fanii naționalei nu s-au oprit în niciun moment din a-i susține pe tricolori. Nici măcar în ultimele minute din meci, când jocurile erau deja făcute. Patima cu care au jucat şi au continuat să lupte pâna la finalul partidei, i-a cucerit şi pe jurnaliştii străini. Francezii de la L'Equipe ne numesc revelația grupei E, în timp ce nemţii de la Bild titrează "Curajoșii români au ratat cea mai mare ocazie prin Man". Celebrul cotidian Gazzetta dello Sport scrie despre faptul că Man și Mihăilă, starurile de la Parma, puteau întoarce soarta partidei la 0-1.

Vezi și

România continuă să rămână în joc şi după aceastră înfrângere. În acest moment, în grupa E, toate echipele au câte trei puncte, dar România este încă pe primul loc. Să ne uităm la clasament. Vedem o victorie şi o înfrângere în dreptul fiecărei echipe. Dar golaverajul şi numărul de puncte obţinute în meciurile directe, fac diferenţa. Chiar dacă am pierdut cu Belgia, rămânem cu un golaveraj pozitiv (+1). Urmează Belgia, cu acelaşi golaveraj, dar goluri mai puţine date. Şi mai avem de jucat cu Slovacia. În cazul unei victorii, ne putem califica de pe locurile unu sau doi. Cu un egal, adunăm 4 puncte, iar asta ne dă 99% şanse de calificare. Dar nici măcar o înfrângere nu ne ia din şansele la "cea mai bună echipă clasată pe locul al treilea". Patru din şase echipe se califică astfel. Desigur, ideal ar fi ca tricolorii să câştige meciul cu Slovacia. Aşa, nu am mai avea nicio emoţie.

Meciul de aseară nu a fost lipsit de incidente. Un suporter român de 22 de ani a fost atacat de fanii belgieni şi înjunghiat în picior. S-a întâmplat în Rijkevorse, un mic orăşel din Belgia, în momentul în care familia de români pleca de la restaurantul unde urmărise meciul şi mergea spre casă. În încăierare s ar fi tras si focuri de armă. Cinci persoane au fost arestate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Sport » EURO 2024. România poate ajunge în optimi şi dacă pierde cu Slovacia. Toate calculele calificării