Antena Meniu Search
x

Belgia - România 2-0. Calificarea în optimile EURO 2024 se decide în ultimul meci

EURO 2024. România a fost învinsă, sâmbătă seara, de echipa națională a Belgiei, în runda a doua, a Grupei E, de la Campionatul European din Germania. Diavolii roșii s-au impus cu 2-0, prin golurile lui Tielemans și De Bruyne. Soarta calificării României în optimi se decide în meciul cu Slovacia.

de Redactia Observator

la 23.06.2024 , 00:11

Primul gol a fost marcat după doar 74 de secunde, după o acțiune ofensivă a Belgiei, Lukaku reușind să se descurce în careul României și să trimită o pasă la marginea careului, de unde Tielemans a șutat imparabil pentru Niță. Replica tricolorilor a venit imediat, Radu Drăgușin scoțându-l în evidență pe Casteels, care a scos de sub transversală lovitura de cap a fundașului român, după un corner executat din flancul stâng. În minutul 18, Niță a intervenit salvator la un șut la colțul lung, executat din interiorul careului de Lukebakio.

BELGIA - ROMÂNIA. Tricolorii, mai buni după pauză

Tot Niță a fost eroul principal și 13 minute mai târziu, când a intervenit din nou, respingând in extremis în corner mingea șutată de Jeremy Doku. Dennis Man a ridicat în picioare fanii români din tribune, când a scăpat spre poarta adversă, însă a fost oprit la marginea careului, unde a și fost călcat involuntar pe mână de un adversar. Fundașii români au făcut față cu brio amenințărilor venite din compartimentul ofensiv al „diavolilor roșii”, reușind să oprească mai multe acțiuni ce puteau deveni periculoase pentru poarta lui Niță.

Articolul continuă după reclamă

Tricolorii au fost și ei prezenți în careul advers, dovadă cele 4 cornere pe care le-au executat, în ciuda unei posesi net superioare a belgienilor, de peste 70%. Tot belgienii au fost cei care au început mai bine repriza secundă, De Bruyne fiind protagonistul primelor două faze importante, două șuturi din poziție centrală, unul puțin pe lângă poartă și un al doilea cadrat, dar reținut de Niță.

Pe acelaşi subiect

Lukaku a fost și el aproape de majorarea scorului, după o centrare din lovitură liberă, în fața porții, venită de la De Bruyne, însă Niță a fost de neînvins și de data aceasta. Presiunea belgienilor s-a concretizat în minutul 64, când Lukaku a fost angajat în adâncime și l-a învins pe Niță, cu un șut la colțul scurt. Reușita a fost însă invalidată, în uralele suporterilor români, pe motiv de offside. Același Lukaku a fost blocat trei minute mai târziu, șutul său din careu fiind pe direcția lui Niță, care a reușit să blocheze.

Man a avut egalarea la dispoziție, două minute mai târziu, însă șutul său a fost anticipat bine de Casteels, care a respins tentativa mijlocașului român. Cu 10 minute înainte de finalul timpului regulamentar, eforturile ofensive ale belgienilor au dat roade și căpitanul De Bruyne a marcat pentru 2-0, cu un șut plasat, pe jos. Niță, din nou cel mai bun jucător al României, s-a mai evidențiat o dată, pe final, la un nou șut al lui Lukaku, rămas fără gol valabil marcat la Euro 2024. În ciuda înfrângerii, România ocupă prima poziție în clasamentul grupei, în care fiecare echipă are câte trei puncte. Locul doi revine Belgiei, urmată de Slovacia și de Ucraina.

Belgia - România 2-0

Min.90 Final de meci! Totul se decide în ultimul meci, partida cu Slovacia!

Min.89 Lukaku pur şi simplu nu poate trece de Niţă. Portarul nostru, încă o intervenţie fantastică.

Min.80 GOL Belgia! Minge aruncată peste defensivă, De Bruyne scapă şi-l execută pe Niţă.

Min.68 Ocazie ireală ratată de România. Man scapă singur cu portarul, dar trage în Casteels

Min.66 Lukaku îşi mai încearcă o dată norocul, trage din întoarcere, însă mingea se loveşte de Niţă ca de zid.

Min.64 GOL ANULAT BELGIA! Defensiva României nu stă bine la offside, Lukaku scapă şi-l execută pe Niţă cu un şut pe colţul scurt, lângă bară. Arbitrii anulează reuşita pentru offside. Al treilea gol anulat pentru Lukaku la acest EURO.

Min.63 Contraatac Belgia, Doku îi întoarce şi pe Raţiu, şi pe Drăguşin, trage pe colţul scurt, dar în plasa laterală.

Min.57 Mihăilă trage din 25 de metri, peste poartă. Acţiune bine lucrată de "tricolori", plecată de la urcarea impetuoasă a lui Drăguşin.

Min.55 De Bruyne, şut puternic din întoarcere, din marginea careului. Niţă e atent şi prinde cu siguranţă.

Min.52 De Bruyne, şut rafinat pe colţul lung. A vrut să prindă colţul lung, mingea ocoleşte de puţin poarta lui Niţă.

Min.48 Mihăilă, cursă puternică, direct pe poartă, dar trage mult peste. Onana a reuşit să-l prindă din urmă şi să-l şicaneze suficient cât să-i strice şutul.

Min.46 Dennis Man, şut violent pe colţul scurt. Portarul belgian reuşeşte să reţină.

Min.46 A început repriza a doua!

Min.45 Final de primă repriză!

Min.39 Drăguş prinde un culoar printre fundaşii centrali belgieni, urmăreşte pasa în adâncime, dar la fel face şi Casteels. Portarul belgian iese la timp şi-l blochează.

Min.37 Man trage din 20m lateral dreapta, pe colţul scurt. Portarul belgian prinde.

Min.31 Doku încearcă să surprindă cu un şut in vinclu pe colţul scurt, Niţă are o intervenţie fabuloasă.

Min.18 Paradă senzaţională a lui Niţă. Reflex extraordinar la şutul pe colţul lung al lui Lukebakio.

Min.14 Lukaku îl întoarce uşor pe Burcă, dar Bancu are o intervenţie cât un gol şi scoate din faţa porţii goale.

Min.5 Drăguşin trimite aproape perfect cu capul, dar Casteels scoate incredibil de sub bară! Presiune ireală făcută de România. Belgia n-a mai ieşit din propriul careu după gol.

Min.4 România vine cu replica. Drăguş întoarce de două ori un fundaş belgian şi scoate cornerul.

Min.2 GOL Belgia! Tielemans înscrie rapid, secunda 73, cu un şut din marginea careului de 16 metri, plasat pe colţul lung! E cel mai rapid gol din istoria turneelor finale, indiferent că vorbim despre EURO sau Mondiale!

Min.1 A început meciul! România se califică în optimi dacă nu pierde partida!

Belgia - România. Echipele de start:

  • Belgia: Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen - Doku, Tielemans, Onana, Theate - De Bruyne, Lukaku, Lukebakio
  • Rezerve: Kaminski, Sels, Debast, Trossard, Vranckx, De Ketelaere, Mangala, Bakayoko, Openda, Vermeeren, De Cuyper
  • România: Fl. Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă
  • Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Coman Pușcaș, Alibec, Bîrligea

Belgia - România. Fanii români s-au strâns la Koln

Fanii români s-au strâns la Koln, sâmbătă, la prânz, unde naţionala României întâlneşte Belgia, în grupa E de la Euro-2024, de la ora 22.00. Fanii au cântat imnul Deşteaptă-te, române şi au dansat pe acordurile melodiei Ciuleandra. Tot, sâmbătă, unul dintre cele mai aşteptate momente dedicate suporterilor români în timpul Euro 2024 din Germania va fi Parada Fanilor din Köln (Fan Walk).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fanii vor avea astfel ocazia să meargă împreună către stadion, într-un grup organizat, pe un traseu care se va întinde pe aproximativ doi kilometri şi va dura în jur de 40 de minute. Pe parcursul acestui traseu, fanii vor primi mici drapeluri tricolore şi vor defila cu steaguri şi bannere către stadion.

Parada Fanilor către stadionul din Köln va începe la ora locală 18:30, iar fanii sunt aşteptaţi la punctul de întâlnire de la ora 18:00 ca să facă poze, să se picteze pe faţă şi să primească steagurile şi bannerele pentru meci.

Meciul va fi arbitrat de polonezul Szymon Marciniak va fi ajutat la cele două linii de Tomasz Listkiewicz şi Adam Kupsik, iar rezervă va fi Donatas Rumšas, din Lituania. În Camera VAR se vor afla polonezii Bartosz Frankowski şi Tomasz Kwiatkowski şi slovenul Nejc Kajtazovic.

Selecţionerul Belgiei este Domenico Tedesco (38 ani), un tehnician italo-german care a pregătit anterior Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moscova şi RB Leipzig. Este din februarie 2023 în funcţie.

Cum s-a descurcat Belgia în preliminariile EURO 2024

Belgia a fost în preliminariile EURO 2024 câştigătoarea învinsă (6 victorii şi 2 remize) a unei grupe din care au mai făcut parte Austria, Suedia, Azerbaidjan şi Estonia. Iar atacantul Romelu Lukaku a fost golgheterul acestor preliminarii, potrivit news.ro.

În palmaresul lor cu România sunt 11 meciuri disputate, cu 4 victorii pentru tricolori şi două rezultate de egalitate înregistrate. Ultimele două confruntări au fost un amical în 2011 la Liege, pierdut de noi, 1-2, şi un amical în 1999, 1-0 la Bucureşti.

România s-a calificat la Euro-2024 de pe primul loc din grupa sa.

Cei 26 de jucători din lotul României pentru EURO 2024 sunt:

PORTARI

  • Florin NIŢĂ (Gaziantep | Turcia, 21/0), Horaţiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 11/0), Ştefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0));

FUNDAŞI

  • Andrei RAŢIU (Rayo Vallecano | Spania, 17/1), Vasile MOGOŞ (CFR Cluj, 7/0), Radu DRĂGUŞIN (Tottenham | Anglia, 17/0), Bogdan RACOVIŢAN (Rakow | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 20/1), Ionuţ NEDELCEARU (Palermo | Italia, 27/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicuşor BANCU (Universitatea Craiova, 35/2);

MIJLOCAŞI

  • Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 17/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 18/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 37/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 55/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 70/14), Adrian ŞUT (FCSB, 2/0), Darius OLARU (FCSB, 18/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 24/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 21/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 35/5), Florinel COMAN (FCSB, 15/1);

ATACANŢI

  • Denis DRĂGUŞ (Gaziantep | Turcia, 11/2), George PUŞCAŞ (Bari | Italia, 42/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 2/0).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Sport » Belgia - România 2-0. Calificarea în optimile EURO 2024 se decide în ultimul meci