Antena Meniu Search
x

Curs valutar

EURO 2024. Turcia - Portugalia 0-3. Echipa condusă de Cristiano Ronaldo, calificată în optimi

EURO 2024.  Selecţionata Portugaliei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins formaţia Turciei cu scorul de 3-0 (2-0), sâmbătă, pe BVB Stadion din Dortmund, în Grupa F, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 22.06.2024 , 21:11

EURO 2024. Turcia - Portugalia 0-3. Echipa condusă de Cristiano Ronaldo, calificată în optimi - Profimedia

Portugalia a câştigat neaşteptat de uşor, prin golurile marcate de Bernardo Silva (21), Samet Akaydin (28, autogol) şi Bruno Fernandes (56). Portugalia a început bine şi a avut o ocazie în chiar minutul 2, prin Ronaldo, care a trimis din voleu pe lângă poartă. Echipa pregătită de Roberto Martinez a deschis scorul în min. 21, după ce Bernardo Silva a reluat în plasă centrarea lui Rafael Leao.

Autogol de cascadorii râsului

Portugalia s-a desprins după o gafă imensă a defensivei adverse, fundaşul Samet Akaydin spre poartă părăsită de Altay Bayindir, rezultând astfel un gol uluitor (28). Turcia a reacţionat imediat, dar Diogo Costa a a respins şutul de Kerem Akturkoglu (31). Lusitanii au mai avut o situaţie bună până la pauză, dar Cristiano Ronaldo (37) a şutat peste poartă din marginea careului. În debutul reprizei secunde, Cristiano Ronaldo a dejucat pasul la ofsaid al turcilor şi l-a servit perfect pe Bruno Fernandes, care a marcat simplu (56).

Articolul continuă după reclamă

Turcia a dominat ultimele 20 de minute ale partidei şi a căutat golul de onoare, dar portughezii s-au apărat bine şi au reuşit să conserve rezultatul. Bernardo Silva a fost aproape de al doilea său gol, însă Merih Demiral a blocat reluarea portughezului (90). În celălalt meci al grupei, Cehia şi Georgia au încheiat nedecis. Ultimele meciuri vor avea loc pe 26 iunie, Cehia - Turcia (Hamburg, 22:00) şi Georgia - Portugalia (Gelsenkirchen, 22:00).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Sport » EURO 2024. Turcia - Portugalia 0-3. Echipa condusă de Cristiano Ronaldo, calificată în optimi