Antena Meniu Search
x

Experţii australieni au calculat şansele Simonei Halep în finală: "va fi un meci pe muchie de cuţit"

Experţii australieni au calculat şansele Simonei Halep în finala de Grand Slam a Open-ului de la Melbourne. Potrivit statisticilor, românca e favorit[ă.

Experţii australieni au calculat şansele Simonei Halep în finala de la Australian Open - Hepta

Experţii australieni au calculat şansele Simonei Halep în finala de Grand Slam a Open-ului de la Melbourne. Ei spun că, potrivit statisticilor, românca e favorită, dar va avea un meci pe muchie de cuţit.

Calculul a fost făcut de Game Insight Group (GIG), un grup rezultat din colaborarea între Tennis Australia şi Universitatea Victoria.

Potrivit GIG, Simona Halep are şanse 57% de a câştiga finala de la Australian Open şi de a-şi adjudeca, astfel, primul titlu de Grand Slam din carieră. Dar meciul va fi extrem de dificil, pe muchie de cuţit.

"Urmăriţi cu atenţie cât de mult a muncit fiecare sportivă pentru a ajunge în finală! Acest procent ar putea fi chiar mai aproape de 50%", a spus Stephanie Kovalchik, expert de la GIG, pentru ABC Australia.

Pe acelaşi subiect

"Deşi au câştigat meciurile în două seturi, Halep a consumat cu 22% mai multă energie, 14,225 kilojouli, în comparaţie cu 11.279 kilojouli, la Wozniacki", a mai spus Kovalchik.

Cei de la GIG spun că au făcut calculele orientându-se după Clasificarea Elo, care, spre deosebire de clasamentul ATP sau WTA, ia în calcul inclusiv calitatea oponentului. Astfel, sportivul care învinge numărul 1 mondial ia mai multe puncte decât ar câştiga în faţa unui oponent mai slab cotat.

În Clasificarea Elo, Simona Halep are 2.258 puncte, iar Caroline Wozniacki e la mică distanţă, cu 2.211 puncte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Experţii australieni au calculat şansele Simonei Halep în finală: "va fi un meci pe muchie de cuţit"