Antena Meniu Search
x

FCSB, eliminată de Şahtior Karagandy din UEFA Conference League

FCSB, vicecampioana României la fotbal, a ratat, joi, calificarea în turul III preliminar din UEFA Conference League, după ce a pierdut, la lovituri de departajare, meciul decisiv cu Şahtior Karagandy din Kazahstan.

de Redactia Observator

la 29.07.2021, 19:04

Vedeta Olimpiu Moruţan a ratat penaltiul decisiv pentru FCSB în returul cu Şahtior Karagandy
Vedeta Olimpiu Moruţan a ratat penaltiul decisiv pentru FCSB în returul cu Şahtior Karagandy - Hepta
  • FCSB este prima echipă din România eliminată de o formaţie din Kazahstan din cupele europene.

Învingătoare în tur, pe teren propriu, cu 1-0, FCSB s-a chinuit în returul cu Şahtior Karagandy jucat pe teren neutru, în Armenia. 

Adversarii FCSB-ului au intrat mai bine în meci şi au deschis rapid scorul, prin Gabişev, în minutul 11, după o nouă gafă monumentală a lui Andrei Vlad, portarul echipei noastre respingând în faţă un şut venit de la distanţă.

FCSB a avut mai mult posesia în meciul din Armenia, dar s-a apropiat rareori de poarta adversă, Şahtior Karagandy reuşind să se apere excelent în propria treime de joc. Am avut o bară în minutul 29, prin Ovidiu Popescu, înainte ca Florinel Coman, introdus la pauză pe teren, să reuşească golul de 1-1 abia în minutul 76. Ce-i drept, însă, golul FCSB-ului a venit după o acţiune colectivă de toată frumuseţea, fază la care şi-au mai adus aportul fotbalişti precum Florin Tănase sau Oaidă.

Vedeta Moruţan a ratat penaltiul decisiv pentru FCSB

Pe acelaşi subiect

Ne îndreptam spre o calificare obţinută în 180 de minute, însă Tatibaiev şi noua regulă UEFA a golului marcat în deplasare nu au fost de acord. Atacantul celor de la Şahtior Karagandy a marcat golul de 2-1 la una dintre ultimele faze din timpul regulamentar, iar cum golul marcat în deplasare nu mai contează, la 2-2 la general s-a intrat în prelungiri.

Cele două echipe au fost stoarse de energie în prelungiri. Chiar şi aşa, fotbaliştii de la Şahtior Karagandy au fost mai periculoşi. Cum însă nu s-a mai înscris, FCSB şi Şahtior Karagandy au ajuns la lovituri de departajare, capitol la care formaţia din Kazahstan a fost mai eficientă şi s-a impus, scor 5-3. 

Rustemovic, Bukorac, Graf, Atanaskoski şi Tatibaiev au marcat pentru Şahtior Karagandy, Florinel Coman, Alexandru Creţu şi Vucur au marcat pentru FCSB, însă Moruţan a ratat de la punctul cu var, iar FCSB este prima reprezentantă a României eliminată din cupele europene. Mai mult, FCSB este şi prima echipă din România eliminată de o formaţie din Kazahstan din cupele europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » FCSB, eliminată de Şahtior Karagandy din UEFA Conference League