Antena Meniu Search
x

Echipele româneşti, evoluţii modeste în preliminariile UEFA Conference League

FCSB, CS Universitatea Craiova şi Sepsi Sf. Gheorghe, reprezentantele României în preliminariile UEFA Conference League, au intrat joi seara în competiţie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.07.2021, 07:54

Florin Tănase a avut o evoluţie modestă în meciul cu Şahtior Karagandy din UEFA Conference League
Florin Tănase a avut o evoluţie modestă în meciul cu Şahtior Karagandy din UEFA Conference League - Profimedia
  • FCSB, CS Universitatea Craiova şi Sepsi Sf. Gheorghe sunt reprezentantele României în UEFA Conference League.

Iar cele trei echipe au avut evoluţii mai degrabă modeste, completând tabloul început de campioana CFR Cluj care a trecut cu mari emoţii, în UEFA Champions League, de Borac Banja Luka şi a fost aproape să se împiedice de modesta Lincoln Red Imps, din Gibraltar.

Mare favorită în confruntarea de pe teren propriu cu Şahtior Karagandy, din Kazahstan, FCSB a controlat prima repriză, dar a marcat o singură dată, prin Cordea, şi a fost aproape să fie taxată în partea a doua a jocului. Elevii lui Dinu Todoran au avut multe momente în care şi-au luat adversarii la preţ de matineu, iar rezervele Tattybayev şi Omirtaev au fost aproape să-i pedepsească pe vicecampionii României.

FCSB a trecut, cu 1-0, de Şahtior Karagandy, însă returul din Kazahstan se anunţă extrem de greu pentru formaţia noastră, mai ales că vorbim despre o deplasare lungă, iar meciul se joacă în condiţii cu care fotbaliştii de la FCSB nu sunt foarte obişnuiţi.

CS Universitatea Craiova, eşec răsunător în Albania

Pe acelaşi subiect

CS Universitatea Craiova a comis-o în Albania, cedând, cu 0-1, în faţa modestei echipe Laci. Zarubica a marcat singurul gol al meciului, înainte de finalul primei reprize, iar echipa noastră nu a găsit soluţii pentru a întoarce rezultatul de pe tabela de marcaj. Înfrângerea din Albania a pornit iureşul în sânul echipei antrenate de grecul Marinos Ouzounidis. Fanii i-au luat în colimator pe jucători, dar nici oficialii clubului nu au scăpat de acuzaţii.

Poate cel mai bun joc al serii a fost reuşit de Sepsi Sf. Gheorghe. Dornici să impresioneze la debutul în cupele europene, fotbaliştii de la Sepsi au obţinut un 0-0 pe terenul formaţiei Spartak Trnava, din Slovacia. Mai mult, Sepsi chiar a dominat meciul, însă lipsa de inspiraţie a atacanţilor a făcut ca tabela să rămână nemodificată.

În ciuda evoluţiilor modeste, FCSB, CS Universitatea Craiova şi Sepsi Sf. Gheorghe păstrează şanse reale de calificare în turul III preliminar din UEFA Conference League. Însă ele trebuie să ridice serios nivelul evoluţiilor dacă vor să ajungă până în faza grupelor mai ales că în turul următor al competiţiei le-ar aştepta adversare precum Anderlecht Bruxelles sau Maccabi Tel Aviv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Echipele româneşti, evoluţii modeste în preliminariile UEFA Conference League