Antena Meniu Search
x

Foto Federația Română de Șah anunță transferul șahistului ungar Richard Rapport, în cărți pentru a deveni campion mondial

Federația Română de Șah a demarat procedura de transfer a lui Richard Rapport și a Jovanei Rapport. Richard Rapport, în vârstă de 26 de ani, este în prezent numărul 5 mondial și s-a calificat pentru Turneul Candidaților din această vară, care va stabili cine îl va confrunta pe campionul în exercițiu Magnus Carlsen. Șahistul, născut în Szombathely, Ungaria, este cunoscut pentru stilul curajos și original în care joacă. Până acum, Rapport a reprezentat Ungaria.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 31.05.2022, 00:54

jucatorul de șah Richard Rapport
Federația Română de Șah anunță transferul șahistul ungar Richard Rapport, în cărți pentru a deveni campion mondial - Profimedia Images

"Suntem onorați și bucuroși că un jucător de asemenea calibru a ales să reprezinte țara noastră. Numărul 5 mondial, Richard Rapport, este un jucător puternic pe care ne dorim să-l integrăm în cadrul echipei naționale cât mai repede, iar împreună să obținem rezultate deosebite. În același timp, ne dorim să continuăm relațiile profesionale bune pe care le avem cu federațiile de șah din Ungaria și Serbia", declară Vlad Ardeleanu, președintele FR Șah.

Richard Rapport, numărul 5 mondial la șah

Richard Rapport, în vârstă de 26 de ani, a obținut titlul de mare maestru la 13 ani. În 2013 a câștigat Campionatul European de Șah rapid, iar în 2017 l-a învins pe campionul mondial Magnus Carlsen la Turneul Tata Steel. La sfârșitul lunii martie 2022, Rapport și-a asigurat primul loc la FIDE GRAND PRIX de la Belgrad.

Jovana Rapport este mare maestră din 2009, câștigătoarea Campionatului Feminin al Serbiei în 2014 și deține un rating ELO ​​de 2294.

Pe acelaşi subiect

Federația Maghiară de Șah protestează

Federaţia Maghiară de Şah protestează împotriva  transferului şi face tot posibilul pentru a se asigura că jucătorul de şah va concura pe viitor pentru Ungaria, a declarat László Szabó, preşedintele federaţiei, pentru agenţia ungară de presă MTI.

"FIDE ne-a semnalat că Ricsi a iniţiat schimbarea ţării pentru care să concureze. În astfel de cazuri, federaţia are la dispoziţie 90 de zile pentru a protesta. Noi am pus FIDE o serie de întrebări, pentru că regulamentul cu privire la schimbarea ţării este destul de lax şi neclar, astfel că am solicitat ca federaţia să interpreteze situaţia", a explicat László Szabó, pentru MTI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Federația Română de Șah anunță transferul șahistului ungar Richard Rapport, în cărți pentru a deveni campion mondial