Antena Meniu Search
x

Finala Australian Open 2024. Confruntarea dintre Sinner şi Medvedev va desemna noul câştigător

Melbourne Park se pregăteşte pentru încoronarea noului câştigător în finala primului Grand Slam al anului, aducând față în față pe italianul Jannik Sinner cu rusul Daniil Medvedev. Învingătorul de pe Rod Laver Arena va deveni primul nou campion la Australian Open după Stan Wawrinka, cel care a câștigat în 2014.

de Redactia Observator

la 28.01.2024, 09:36

- Profimedia

Va fi prima finală din 2005 încoace în care nu va fi prezent cel puțin unul dintre cei trei jucători care au dominat tenisul masculin timp de două decenii - Novak Djokovic, Roger Federer sau Rafa Nadal.

Sinner l-a învins pe Djokovic în semifinale

Sinner s-a asigurat de acest lucru, învingându-l pe Djokovic, campionul în exercițiu, în semifinale, pentru a pune capăt încercării liderului mondial de a atinge un record de 25 de turnee majore.

A fost a treia victorie a italianului în patru meciuri împotriva lui Djokovic din noiembrie, confirmând o perioadă de formă care, spune Sinner, l-a pregătit pentru prima sa participare în finala unui turneu major.

Pe acelaşi subiect

"După anul trecut, mai ales la sfârșitul anului, mi-a dat încredere că aș putea obține rezultate bune la Grand Slam-uri", a declarat jucătorul de 22 de ani, care a cedat un singur set în drumul său spre finală.

Jocul lui Sinner a trecut la un alt nivel de când a început să lucreze cu Darren Cahill, care crede că al patrulea favorit are toate armele pentru a câștiga unul dintre cele patru Grand Slam-uri.

"Are calitățile pe care cred că le au mulți dintre marii campioni din acest joc, dar trebuie să începi să câștigi pentru ca acest lucru să se concretizeze", a spus antrenorul australian. "Așa că face pași mici. A avut un final bun anul trecut. A căpătat multă încredere din ceea ce a reușit să facă".

Medvedev, a treia finală la Australian Open

Încrederea și o formă bună ar putea, totuși, să nu conteze în fața incredibilei voințe a rusului Medvedev, care a revenit de două ori de la 0-2 pentru a ajunge în a treia sa finală la Australian Open.

În timp ce Sinner a petrecut puțin mai mult de 14 ore pe teren, adversarul său, al treilea favorit, a luptat mai mult de 20 de ore, în mare parte datorită victoriilor sale în cinci seturi în fața lui Emil Ruusuvuori în turul al doilea și a lui Alexander Zverev în semifinale.

În ambele ocazii, el a revenit de la două seturi în urmă și, deși a declarat că s-ar putea să se simtă "distrus" fizic, Medvedev va fi determinat să ridice în sfârșit trofeul după ce a pierdut în fața lui Djokovic în 2021 și după ce a pierdut în cinci seturi în fața lui Nadal în 2022.

"Sunt mai puternic decât am fost înainte de acest turneu, pentru că acum știu că sunt capabil de unele lucruri despre care poate credeam că nu sunt. Pentru că înainte nu am făcut așa ceva pentru a ajunge în finală", a spus jucătorul de 27 de ani, potrivit Agerpres"Este mai bine să fii în finală câștigând meciuri de trei seturi, patru seturi. Așa e mai bine din punct de vedere fizic. Dar este ceea ce este. Sunt mândru și aștept cu nerăbdare finala pentru a da din nou 100%".

Fostul campion la US Open, Medvedev, care a ajuns acum în șase finale de Grand Slam, l-a învins pe Sinner de șase ori în nouă întâlniri, dar a pierdut ultimele trei confruntări pe hard în 2023.

Antrenorul lui Medvedev, Gilles Cervara, este convins, însă, că experiența pe care o are rusul în a juca finale majore ar putea fi decisivă. "Mi-ar plăcea (să cred) că face o mare diferență", a declarat Cervara. "Bineînțeles, Jannik joacă un tenis extraordinar. El a demonstrat-o. Daniil a jucat împotriva lui la sfârșitul anului trecut și au fost meciuri grele".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Finala Australian Open 2024. Confruntarea dintre Sinner şi Medvedev va desemna noul câştigător