Antena Meniu Search
x

Fotbalul românesc riscă să intre în criză din cauza coronavirusului

Pandemia poate lăsa în offside fotbalul de la noi. Explozia de cazuri de Covid de la echipe precum CFR Cluj, Dinamo sau Craiova e pe cale să oprească întreg campionatul. Mai grav este că UEFA ar putea elimina la masa verde echipele româneşti, tocmai din cauza numărului mare de infectări. Milioane de euro nu ar mai ajunge astfel în bugetele cluburilor de la noi. Dacă o victorie în grupele UEFA Champions League înseamnă 2,7 milioane de euro, câştigătoarea cupei se întoarce acasă cu 19 milioane.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 26.07.2020, 00:55

Vezi și
  • Preliminariile competițiilor europene încep pe 16 august.
  • Gigi Becali amenință cu desființarea echipei.

Ziua şi jucătorul depistat cu Covid. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, cere deja ligii să pună stop campionatului.

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF: Am foarte mari indoieli că această competiţie se mai poate încheia pe teren, fără ca integritatea sportivă să nu aibă de suferit, fără ca sănătatea şi integritatea jucătorilor să nu aibă de suferit.

Echipele vor să joace. Pe trei august, UEFA vrea sa stie pe cine va trimite Romania in Champions League. Lipsa unei echipe româneşti din competiţie ar duce la dispariţia unor sume importante din visteria acelui club. Spre exemplu, o victorie în grupele Champions League este recompensată cu 2,7 milioane de euro.

Gigi Becali, finanţatorul FCSB: Acum se lucrează la un program la UEFA. E posibil să zică ca ţările cu focar, să le scoatem. Dar nu cred că va face aşa. Cred că va zice: cu 48 de ore înainte, teste la jucători şi să se joace jocurile.

Acum, doar Suedia, Portugalia şi Luxemburg au o rată a infecțiilor cu COVID-19 mai mare decât România. Preliminariile încep pe 16 august, însă ridicarea restricțiilor pentru români nu intră încă în discuţie. Prezenţă constantă în cupele europene în ultimii ani, FCSB riscă să rămână fără o sursă importantă de venit în cazul în care nu va fi lăsată să joace în Europa.

Gigi Becali, finanţatorul FCSB: Până la urma, e vorba de bani. Numai de bani. Că dacă nu ne lasă să jucăm în Europa, nu mă mai interesează. Eu desfiinţez echipa. Ce mă mai interesează dacă nu pot să joc în Europa să iau bani?! Vând jucătorii şi La revedere!

Şansa României ar putea fi faptul că nu e singura în această situaţie. Rusia, Ucraina, Spania, Portugalia sau Turcia au şi ele un număr mare de infectări. Cum ar rămâne prea puţine echipe pentru a putea juca în cazul în care aceste ţări sunt excluse, se pune problema dacă UEFA va mai menţine sau nu restricţiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Fotbalul românesc riscă să intre în criză din cauza coronavirusului