Antena Meniu Search
x

Hugo Santillan, al doilea boxer care moare într-o săptămână din cauza loviturilor încasate într-un meci

La două zile după ce a fost anunţat decesul boxerului rus Maxim Dadashev, argentinianul Hugo Santillan, un alt pugilist profesionist, a murit din cauza loviturilor încasate într-un meci.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 25.07.2019, 18:08

Hugo Santillan avea deja 27 de meciuri disputate la profesionişti
Hugo Santillan avea doar 23 de ani şi a murit în urma loviturilor încasate într-un meci disputat sâmbătă - Mirror Online

La două zile după ce a fost anunţat decesul boxerului rus Maxim Dadashev, argentinianul Hugo Santillan, un alt pugilist profesionist, a murit din cauza loviturilor încasate într-un meci.

Santillan s-a bătut sâmbătă, pe 20 iulie, cu Eduardo Abreu, într-un meci disputat la San Nicolas, în Argentina, pentru centura de campion WBC Latino Silver la categoria uşoară.

Hugo Santillan, boxerul profesionist mort în Argentina, avea doar 23 de ani

Conform Mirror Online, disputa s-a încheiat la egalitate, însă Hugo Santillan a ieşit mai şifonat din confruntare.

Prima dată a leşinat chiar la finalul disputei, înainte de a se anunţa rezultatul meciului. A fost sprijinit de unul dintre antrenorii săi, dar ulterior a leşinat din nou şi a intrat pe mâna medicilor care i-au pus o mască cu oxigen.

Pugilistul a fost transportat de urgenţă la spital şi supus unei operaţii, după ce s-a stabilit că avea un cheag de sânge pe creier.

Din păcate, rând pe rând, toate organele sale interne au cedat, astfel că joi dimineaţa a fost declarat decesul.

Hugo Santillan, boxerul mort în Argentina, disputase deja 27 de meciuri la profesionişti

Hugo Santillan avea doar 23 de ani şi deja disputase 27 de meciuri la profesionişti, înregistrând 19 victorii, două egaluri şi şase înfrângeri.

Porecla sa era Dinamita, iar anul trecut devenise campionul WBC Latino Silver la categoria superpană, după o victorie obţinută prin knock-out împotriva lui Raul Centeno.

Santillan este al doilea boxer profesionist care moare în această săptămână, după ce marţi a fost anunţat decesul rusului Maxim Dadashev.

Acesta avea 28 de ani şi a murit în urma loviturilor încasate în meciul cu Subriel Matias, disputat vinerea trecută. Dadashev avea 13 victorii obţinute la profesionişti, 11 prin knock-out, iar înfrângerea cu Matias, care i-a fost şi fatală, a fost singurul eşec înregistrat în cariera lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Hugo Santillan, al doilea boxer care moare într-o săptămână din cauza loviturilor încasate într-un meci