Antena Meniu Search
x

Galerie foto Incident la Roland Garros: O protestatară s-a legat de fileu, în cea de-a doua semifinală masculină, dintre Marin Cilic şi Casper Ruud

Cea de-a doua semifinală masculină de la Roland Garros, dintre croatul Marin Cilic și norvegianul Casper Ruud a fost întreruptă spre finalul setului 3 de o femeie protestatară.

de Redactia Observator

la 04.06.2022, 07:33

  • Marin Cilic şi Casper Ruud

După ce prima semifinală a avut parte de dramatism, atât prin desfășurarea jocului, cât și prin felul în care s-a încheiat, cu o gravă accidentare a lui Alexander Zverev, și cea de a doua semifinală a avut parte de o întrerupere inedită.

Femeia protesta pentru schimbările climatice ale planete

La fel ca protestatarul de la meciul Everton-Newcastle din Premier League, o femeie a pătruns pe teren și s-a legat de fileu în timp ce Ruud conducea cu 3-6, 6-4, 4-1, relatează mediafax.ro

Femeia a sărit din public pe terenul arenei Philippe Chatrier în timpul celui de-al șaselea game al setului al treilea. Ea purta un tricou pe care era inscripționat sloganul: „Ne-au mai rămas 1028 de zile", un mesaj legat de schimbările climatice ale planetei.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ruud îl învinge pe Cilic și ajunge în prima finală de Grand Slam

În cele din urmă, ea a fost scoasă de pe teren în timp ce jucătorii se îndreptau spre vestiare. Meciul a fost reluat aproximativ 15 minute mai târziu. 

Casper Ruud a continuat să surprindă la prima sa prezență în a doua săptămână a unui turneu de Grand Slam. Jucătorul de 23 de ani s-a calificat prima dată în sferturi de finală la un turneu major, devenind primul norvegian care ajunge în această fază, și care acum este calificat și în finală.

Norvegianul a avut succes în ultimul act după o victorie cu 3-6, 6-4, 6-2, 6-2, împotriva croatului Marin Cilic în semifinalele de vineri. Al optulea favorit îl va înfrunta pentru prima dată pe Rafael Nadal în finala de duminică, în încercarea de a-i refuza spaniolului al 14-lea titlu de la Roland Garros și al 22-lea titlu de Grand Slam la simplu.

După ce Cilic a câștigat setul inaugural reușind două break-uri pe final, Ruud a dat startul unei reveniri metodice. După ce a petrecut o mare parte din setul inaugural în apărare, norvegianul a trecut în ofensivă și a început să își plimbe adversarul pe tot terenul, insistând cu lovitura sa preferată, forehand-ul de dreapta. După ce Ruud a reușit doar trei lovituri câștigătoare în setul de deschidere, el a izbutit apoi 16, 12 și 10 în ultimele trei, depășindu-și semnificativ numărul de erori.

Ruud, pe locul 6 în clasamentul ATP

În urma victoriei, Ruud urcă deasupra lui Carlos Alcaraz în clasamentul ATP, ajungând pe locul 6, ceea ce poate deveni cea mai bună clasare a carierei sale, începând de luni.

Cilic și-a propus a patra finală la un turneu major și a avut ocazia să devină al cincilea jucător activ care ajunge în finala tuturor celor patru Slamuri. Numărul 23 mondial ar fi fost cel mai slab clasat semifinalist la Roland Garros de la Robin Soderling, numărul 25 mondial, în 2009.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Incident la Roland Garros: O protestatară s-a legat de fileu, în cea de-a doua semifinală masculină, dintre Marin Cilic şi Casper Ruud