Antena Meniu Search
x

"Anchetă independentă", deschisă de UEFA, în urma incidentelor de la finala Ligii Campionilor

UEFA a anunţat, luni seară, deschiderea unei "anchete independente" privind incidentele de la finala Ligii Campionilor de pe Stade de France, scrie lequipe.fr.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 31.05.2022, 09:03

UEFA deschide o "anchetă independentă"
UEFA deschide o "anchetă independentă" - Profimedia

Ca răspuns la incidentele care au avut loc sâmbătă lângă Stade de France, UEFA a anunţat luni într-un comunicat de presă „o anchetă independentă asupra evenimentelor din jurul finalei Ligii Campionilor”. Organismul european menţionase iniţial pur şi simplu "miile de bilete contrafăcute” care blocau "turnicheţii de pe marginea tribunelor rezervate celor de la Liverpool”.

Finala Ligii Campionilor a început cu întârziere

UEFA promite că va "examina luarea deciziilor, responsabilităţile şi comportamentul tuturor părţilor implicate în finală” şi a încredinţat ancheta fostului ministru portughez al Educaţiei, Tineretului şi Sportului, Tiago Brandao Rodrigues.

Sâmbătă seara, lovitura de start a finalei Ligii Campionilor dintre Real Madrid şi Liverpool a fost amânată cu aproximativ treizeci de minute din cauza imposibilităţii ca spectatorii cu bilete să intre la timp.

Confruntat cu critici, ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a preferat să evoce luni în cadrul unei conferinţe de presă o "fraudă masivă, industrială şi organizată a biletelor contrafăcute” venită "de pe celălalt mal al Canalului Mânecii”. Cu toate acestea, guvernul britanic a cerut UEFA, la rândul său, "să lucreze îndeaproape cu autorităţile franceze într-o investigaţie completă” şi să publice concluziile.

Real Madrid a câştigat pentru a 14-a oară Liga Campionilor

Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0).

Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59. În minutul 21, Liverpool a avut o bară la un şut al lui Mane de la marginea careului. Un gol al lui Benzema (Real Madrid) din minutul 43 a fost anulat pentru ofsaid, după verificarea VAR. Partida a început cu peste 35 de minute întârziere, din cauza problemelor legate de accesul cu întârziere al suporterilor în stadion. Mai mulţi fani chiar au încercat să forţeze accesul în arenă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » "Anchetă independentă", deschisă de UEFA, în urma incidentelor de la finala Ligii Campionilor