Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scoția – Ucraina 1-3. Ucraina s-a calificat în finala barajului pentru Cupa Mondială, unde va întâlni Țara Galilor

Scoția – Ucraina 1-3. După un meci cu un debut emoționant, Ucraina a reușit să câștige detașat. Câștigătoarea se va întâlni cu Țara Galilor în finala barajului de calificare la Mondialul din Qatar. Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori de-a lungul timpului, iar ambele meciuri au avut loc în preliminariile Euro 2008.

de Redactia Observator

la 02.06.2022 , 00:12

Scoția – Ucraina 1-3 Scoția – Ucraina 1-3 - Profimedia Images

Ucraina este marea câștigătoare a meciului cu Scoția în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială, Calea A. Naționala lui Oleksandr Petrakov s-a calificat în finala barajului pentru Cupa Mondială, unde va întâlni Țara Galilor. Au marcat Iarmolenko ’33, Iaremciuk ’49 şi Dovbik ‘90+5 pentru învingători, respectiv McGregor ’79 pentru învinşi.

Moment emoționant în contextul invaziei ruse în Ucraina. Jucătorii ucraineni au ieșit de la vestiare purtând fiecare câte un drapel pe spate, iar pe tabela de marcaj a fost afișat mesajul ''Peace''. Echipele de start au fost:

  • Scoția: Gordon – Hickey, Hanley, Cooper, Robertson – Gilmour, McTominay, McGregor – Adams, Dykes, McGinn
  • Ucraina: Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko – Stepanenko – Yarmolenko, Malinovsky, Zinchenko, Tsygankov – Yaremchuk
Articolul continuă după reclamă

Câștigătoarea se va lupta cu Țara Galilor în finala barajului de calificare la Mondialul din Qatar

Pe acelaşi subiect

Meciul Scoția - Ucraina, care era programat iniţial pe 24 martie, dar a fost amânat din cauza invadării Ucrainei de câtre Rusia, face parte din semifinalele traseului A al barajului european de calificare.  Câştigătoarea partidei de la Glasgow va evolua, la 5 iunie, la Cardiff, cu Ţara Gaililor, un meci care va stabili a XIII-a şi ultima reprezentantă a Europei la CM. Învingătoarea de pe traseul A va juca la turneul final în Grupa B, alături de Anglia, SUA şi Iran.

În cadrul preliminariilor asiatice, se vor întâlni, marţi, la Al-Rayyan (Qatar), Emiratele Arabe Unite şi Australia, ocupantele locurilor trei în grupele turneului de calificare. Câştigătoarea acestei partide va juca, la 13 iunie, tot în Qatar, cu Peru, locul 5 în preliminariile sud-americane, pentru un alt "bilet" la CM, repartizat în Grupa D, alături de Franţa, Danemarca şi Tunisia.

Ultima echipă calificată la Cupa Mondială din Qatar va fi cunoscută la 14 iunie, după barajul Oceania-CONCACAF, dintre Noua Zeelandă şi Costa Rica. Învingătoarea va face parte din Grupa E, cu Spania, Germania şi Japonia.

Pentru Noua-Zeelandă, ar fi a treia participare din istorie la CM, după cele 1982 şi 2010, iar Costa Rica lui Keylor Navas a ratat, începând din 2002, doar ediţia din Africa de Sud (2010) şi a jucat în sferturi în Brazilia (2014). 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » Scoția – Ucraina 1-3. Ucraina s-a calificat în finala barajului pentru Cupa Mondială, unde va întâlni Țara Galilor