Antena Meniu Search
x

Ionuţ Băluţă, victorie mare pentru boxul profesionist românesc

Boxerul român Ionuţ Băluţă a obţinut, vineri seara, cea mai importantă victorie din cariera de boxer profesionist, după ce l-a învins, la decizie, pe irlandezul T. J. Doheny, într-o gală care a avut loc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 07.03.2020, 14:51

Băluţă poate spera la un meci de titlu mondial, după succesul cu Doheny
Băluţă l-a învins la decizie pe irlandezul T. J. Doheny - Facebook Ionut Băluţă
  • Ionuţ Băluţă a obţinut o victorie mare pentru boxul profesionist românesc
  • Băluţă poate spera la un meci de titlu mondial, după succesul cu irlandezul T. J. Doheny

Boxerul român Ionuţ Băluţă a obţinut, vineri seara, cea mai importantă victorie din cariera de boxer profesionist, după ce l-a învins, la decizie, pe irlandezul T. J. Doheny, într-o gală care a avut loc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite.

Băluţă şi Doheny s-au înfruntat în limitele categoriei superbantam, 55,3 kilograme, cu irlandezul intrând în meci din postura de mare favorit, în condiţiile în care a fost campion mondial al categoriei în versiunea IBF.

Conform Independent, disputa a fost programată pentru durata a opt reprize, iar românul a intrat mai bine în meci şi şi-a asigurat primele runde.

Abia din repriza a patra irlandezul a început să pună presiune, dar fără a fi dominant, în timp ce Băluţă a mizat mai mult pe contre.

Un moment decisiv s-a produs în ultima rundă, a opta, când irlandezul, surprins de rezistenţa românului, l-a aruncat peste corzile ringului şi a fost penalizat cu un punct.

În cele din urmă, arbitrii-judecători l-au dat învingător, cu decizie unanimă, pe Ionuţ Băluţă, spre disperarea irlandezului, care a făcut o adevărată criză de nervi.

De altfel, după meci, Doheny, care a suferit doar a doua înfrângere în cariera de boxer profesionist, s-a plâns că "eu sunt un campion, un boxer de 12 reprize. Dacă ne băteam pe 12 reprize, vă asigur că nu mai ieşea întreg din ring", dar a şi precizat că "sunt şocat, uimit. Plănuisem opt reprize de încălzire care să mă ajute să atac meciuri importante în acest an şi am suferit o înfrângere care mă dă mult în spate".

Ionuţ Băluţă este un boxer de 26 de ani, din Constanţa, care s-a stabilit la Madrid, în Spania, pentru a-şi putea dezvolta cariera de boxer profesionist.

A ajuns la 13 victorii şi două înfrângeri la cariera de profesionist, iar succesul obţinut împotriva lui Doheny îl poate ajuta să spere la un duel de titlu mondial în condiţiile în care Doheny era considerat locul 2 mondial în ierarhia WBC şi locul 4 mondial în ierarhia IBF.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Ionuţ Băluţă, victorie mare pentru boxul profesionist românesc