Antena Meniu Search
x

Irina Begu, victorie mare în turul II de la Wimbledon. A eliminat una dintre favoritele competiţiei

Irina Begu a obţinut, miercuri seara, calificarea în turul III al turneului de tenis de la Wimbledon, după ce s-a impus în duelul cu croata Petra Martic, a 26-a favorită a competiţiei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 30.06.2021, 22:43

Irina Begu a învins-o pe croata Petra Martic la Wimbledon
Irina Begu a învins-o pe croata Petra Martic la Wimbledon - Profimedia
  • Irina Begu a ajuns doar pentru a doua oară în carieră în turul III de la Wimbledon.

Irina Begu s-a impus cu 7-5, 6-7, 6-3, la capătul unui meci maraton care a durat două ore şi 37 de minute şi în care românca a fost mai eficientă, greşind mai puţin decât adversara ei.

Irina a câştigat de o manieră entuziasmantă primul set al meciului de pe iarba londoneză, 7-5, reuşind să revină de la 2-4. Setul al doilea a fost de un dramatism total. Irina Begu a servit pentru câştigarea meciului, la 5-4, şi a avut şi două mingi de meci în tiebreak, dar nu a reuşit să fructifice momentele favorabile, iar Martic a câştigat tiebreakul cu 9-7.

Irina nu a dezarmat şi a reuşit să controleze setul decisiv, obligând-o pe adversara ei să greşească tot mai mult. Sportiva noastră s-a distanţat rapid la 4-1 înainte de a pune capăt disputei şi a bifa una dintre cele mai importante victorii din ultimii ani.

Irina Begu - Iga Swiatek, în turul III de la Wimbledon

Pe acelaşi subiect

Graţie succesului de miercuri seara, Irina Begu şi-a asigurat 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 115.000 de lire sterline. De asemenea, sportiva noastră şi-a asigurat şi un duel de foc cu poloneza Iga Swiatek, a şaptea favorită a competiţiei, pentru calificarea în faza optimilor de finală. Irina Begu şi Iga Swiatek nu s-au mai întâlnit până acum.

Poloneza traversează o perioadă foarte bună. A ajuns până în sferturile de finală la Roland Garros, iar la Wimbledon pare să fie în mare formă, după ce le-a surclasat pe Su Wei Hsieh, din Taipei, 6-4, 6-4, şi pe Vera Zvonareva, din Rusia, 6-1, 6-3.

Alături de Irina Begu, în turul III al turneului de tenis de la Wimbledon ar putea ajunge şi Sorana Cîrstea, dacă aceasta trece de Victoria Azarenka, din Belarus, a 12-a favorită a competiţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sport » Irina Begu, victorie mare în turul II de la Wimbledon. A eliminat una dintre favoritele competiţiei