Antena Meniu Search
x

Curs valutar

J.K. Rowling şi Elon Musk, reacții dure după controversa Imane Khelif - Angela Carini de la box feminin

J.K. Rowling şi Elon Musk se numără printre numele importante care condamnă organizatorii Jocurile Olimpice pentru că i-au permis lui Imane Khelif din Algeria să participe la competiţia de box feminin din cadrul competiţiei de la Paris 2024. Khelif a fost descalificată de la Campionatele Mondiale feminine de anul trecut, după ce nu a trecut un test de eligibilitate în funcţie de gen, din cauza nivelului ridicat de testosteron din organismul său, scrie Variety.

de Redactia Observator

la 02.08.2024 , 10:18

Imane Khelif - Angela Carini la JO 2024 J.K. Rowling şi Elon Musk, reacții dure după controversa Imane Khelif - Angela Carini de la box feminin - Profimedia Images

La Jocurile Olimpice de la Paris, meciul de box al lui Khelif împotriva italiencei Angela Carini s-a încheiat în 46 de secunde, după ce Carini a decis să renunţe la luptă după ce a primit câteva lovituri de la Khelif. Carini şi-a stăpânit lacrimile în timp ce încheia meciul şi a declarat ulterior pentru BBC: "Ar fi putut fi meciul vieţii mele, dar a trebuit să mă gândesc la viaţa mea în acel moment".

"Ar putea vreo imagine să rezume mai bine noua noastră mişcare pentru drepturile bărbaţilor?", a scris Rowling pe X în timp ce partaja o imagine cu Carini în lacrimi şi Khelif încercând să o consoleze după ce meciul a fost întrerupt. "Rânjetul unui bărbat care ştie că este protejat de o instituţie sportivă misogină şi care se bucură de suferinţa unei femei pe care tocmai a lovit-o în cap şi căreia tocmai i-a spulberat ambiţia de o viaţă".

Musk a distribuit o postare cu înotătoarea Riley Gaines care susţinea că "bărbaţii nu au ce căuta în sporturile feminine". Proprietarul X a scris: "Absolut".

Articolul continuă după reclamă

Jocurile Olimpice i-au permis Imane Khelif să concureze la box feminin

Pe acelaşi subiect

Jocurile Olimpice şi-au menţinut decizia de a-i permite lui Khelif, care s-a născut femeie, să concureze în competiţia de box feminin, spunând: "Toată lumea care concurează în categoria femeilor respectă regulile de eligibilitate ale competiţiei. Ele sunt femei în paşapoartele lor".

Carini a declarat presei că nu va critica plasarea lui Khelif în competiţia feminină, spunând: "Îi doresc să continue până la capăt şi să fie fericită. Eu sunt o persoană care nu judecă pe nimeni. Nu sunt aici pentru a face judecăţi".

Următorul meci de box al lui Khelif la Jocurile Olimpice de la Paris va fi împotriva unguroaicei Anna Luca Hamori.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » J.K. Rowling şi Elon Musk, reacții dure după controversa Imane Khelif - Angela Carini de la box feminin